Булочки на вершках і дріжджах з штрейзеля

Булочки на вершках і дріжджах з штрейзеля простий рецепт в духовці. Друзі,у мене для вас чудовий рецепт булочок☺️ Неймовірно ніжні і смачні👌🏻

Інгредієнти

✅Вода-210 р
✅Вершки-130 м (чим жирніше, тим краще)
✅Цукор-60 г
✅Сіль-1/3 ч. л
✅Дріжджі-1 ст. л (швидкодіючі)
✅Злив масло-30 г
✅Борошно-400 г

ДЛЯ ШТРЕЙЗЕЛЯ
На відео у мене подвійна порція штрейзеля. Половину я заморозила для наступного разу. В описі для вас все вірно.

✅Злив масло-40 г
✅Цукор-50 г
✅Фісташкова паста-1/2 ст. л
✅Розпушувач-1/2 ч. л
✅Яйце-1/2 шт(тільки половину)
✅Борошно-130 р

При необхідності борошно потім можна підсипати.

Булочки на вершках і дріжджах з штрейзеля покроковий рецепт

1. Замісити тісто і дати піднятися 2 рази в теплому місці. Виходить дуже ніжне тісто. Далі, ділимо на рівні кульки і даємо піднятися покривши рушником. Підійшли кульки злегка обім’яти щоб легше було з ними працювати. Беремо руками, макаємо в теплу воду, а далі покриваємо штрейзеля з обох сторон.
2. Перекладаємо на деко застеленому пергаментом. Випікаємо в розігрітій до 180*С духовці приблизно 25-30 хв(до рум’яної скоринки). Зверху виходить хрустка скоринка, а всередині м’які. До речі штрейзель підійде для булочок з іншого тіста, також і для пирогов.

3. Штрейзель.
М’яке злив масло з’єднати з цукром. Далі додаємо інші інгредієнти. До речі яйце краще додати як тільки ви з’єднали масло з цукром. Замість фісташкової пасти можна взяти будь-яку іншу ореховую.

4. Чи можна пропустити якщо зовсім немає. Саме з фісташковий мені більше сподобалося. Відправити в холодильник для того щоб тісто схопилося. Далі потрібно буде зробити крихту, як на видео.

5. Готово.

Відео рецепт 👇