Швидкий хачапурі з сиром сулугуні в духовці простий рецепт. Це Мамин рецепт, коли у нас були гості, вона швидко готувала, всі гості були задоволені, ще вся наша село готувала за маминим рецептом і подякували їй за такий швидкий і смачний рецепт 😂 Цей хачапурі готуватися дуже швидко, але виходить неймовірно смачно, такий м’який, ніжний, багато сиру 🤤
Інгредієнти
450-500 г борошна (+/-)
180 г вершкове масло
2 яйця
180г мацун (можна кефір або натуральний йогурт)
1 ч/л розпушувач
0,5 год/л соди
Сіль
Сир сулугуні (у мене ще трішки був російський)-350 г
Швидкий хачапурі з сиром сулугуні в духовці покроковий рецепт
1. Вершкове масло (з холодильника) натираємо на крупній тертці, потім руками перемішаємо до дрібної крихти. Додаємо яйця, розпушувач, соду, сіль, мацун і добре перемішати. Виходить рідке, липке тесто.
2. По консистенції визначитеся, якщо занадто рідке, додайте борошно. Потім тесту розділимо на 2 частини , одну кладемо на дно сковорідку, руки змащуємо рослинним маслом і гарненько відкриваємо зі всіх сторон.
3. Потім щедро кладемо сир і закриємо на 2 частини, так само руками акуратно розподіляємо, як показала на відео 👌 Змащуємо яйцем і відправляємо в духовку при 200 градусів, до золотистого цвета.
Відео рецепт 👇