Слойки з абрикосом з листкового бездріжджового тіста

Як приготувати смачні домашні Слойки з абрикосом з листкового бездріжджового тіста рецепт простий в духовці. Смакота незвичайна, зверху хрустка, а всередині солоденька влажненько смакота, виходить 2 дека.

Інгредієнти

Сіль 0,5 ч. л.
Масло вершкове 180 гр
Лимонний сік 1 ст. л.
Абрикоси 20 шт.
Цукор для посипання 50 гр
Цукрова пудра для присипки готових шарувань.
Борошно 350 гр.
Вода крижана 100 мл л.

Слойки з абрикосом з листкового бездріжджового тіста покроковий рецепт

1. Слойки буду готувати на швидкому листковому тісті, який підійде для будь-якої випічки просіваємо борошно в крижану воду сиплю сіль лимонний сік який можна замінити оцтом 9% всі точні інгредієнти дивимося під відео перемішую відставляю в бік беру шматок вершкового масла з морозилки і натираю на крупній тертці намагаюся рівномірно перемішувати щоб масло не було одним грудкою трошки натерла і перемішала і продовжувати далі відразу сумкою замішую візьму вилку для зручності намагаючись руками зайвий раз тісто наше не чіпати щоб масло не тануло роблю поглиблення і дивіться вливаю нашу воду в борошняну суміш і також виделкою акуратно замішуємо.

2. Вода з холодильника всі спеціально холодненьке у нас остиглі як тільки я бачу, що наше тісто скомковалось беру виделку і швиденько збираю тісто як би склеиваю його як пластилін таким способом дивіться я зібрала тісто воно у нас неоднорідне ось так ось воно має виглядати перед заморожуванням прибираю його на 1 годину в морозильну камеру і дам йому таку форму все дуже швидко тісто виклала з морозилки дивіться яке воно у нас в цятках у маслечко все як треба ось воно має таку структуру начебто м’яке але в той же час підморожене розкачуємо його в прямокутник товщиною один сантиметр користуюся мукой.

3. Дивіться що ми з вами маємо ні в якому разі не забиваємо борошном тобто у нас нічого не подлипает борошна зайвий нам не потрібно складати в три рази і прибираємо в морозильну камеру на півгодини отак воно у нас виглядає тісто виклала з морозильної камери вона у нас м’яке але в той же час трішки підморожене ось така у нього консистенція розкатую його в корж товщиною 0,5 сантиметра навіть трохи тонший якщо потрібно трішки борошна присипаємо ділимо тісто на дві частини, одну частину приберу поки в холодильник а з другою частиною ми будемо працювати продовжую працювати товщина в нас повинна бути десь два міліметри визначаємо по лезу ножа чуть-чуть.

4. Може бути побільше беру ніж і ділю прямокутник на невеликі прямокутники приблизно це виглядає так роблю надрізи викладаю абрикоси я їх порізала на половинки пару штук буде достатньо вгору ось цією стороною склеиваю тісто беру воду змащую краї так тісто краще виліплюється слаеное і проходжу пальчиками просто склеюємо 1 печенька наша готова викладаю на дощечку і продовжую готувати наступні з одного пластику виходить десь 9-10 штук ось тут у мене ще шматочок тіста в обрізках змащую збитим білком присипаю цукром і дивіться у мене цукор + ванільний цукор смешиваю.

5. Але тут хто на що здатний як би абрикоси самі по собі солодкі я не буду багато для смаку трохи хоча дещо хто у нас дуже любить солоденьке дехто тобто ти Прибираємо в морозильну камеру на 15 хвилин це дуже важливо а поки включаю духовку на 200 градусів викладаю наші слойки на деко його я застелила пергаментом відправляю в духовку на 12-15 хвилин як тільки утворилася скоринка вони готові друзі бажаю вам приємного чаювання обов’язково підписатися на наш канал приготувати слойки за нашим рецептом сезон річний короткий насолоджуйтеся смаками до побачення до нових встреч.