Сливовий пиріг з газети The New York Times

Сливовий пиріг з газети The New York Times простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Некрупна зливу (наприклад, сорт Угорка) – 8-15 шт (залежить від розміру форми для випічки)
Масло вершкове – 115 р
Куряче яйце С0 – 2 шт
Цукор – 150 г + 2 ч л
Борошно – 120 г
Розпушувач – 1 чл (5 г)
Кориця – 1 чл
Сік 1/3 лимона

Сливовий пиріг з газети The New York Times покроковий рецепт

1. Масло і яйця дістати з холодильника за 40 хвилин до початку приготування пирога, масло повинно стати м’яким! Сливи нарізати навпіл і видалити кісточки, скласти в миску, полити лимонним соком і посипати корицею, відставити сторону.

2. До масла додати цукор і, за бажанням дрібку солі, збити близько 5 хвилин до світлої і пишної маси. По одному додати яйця, щоразу добре збиваючи до однородности.

3. Просіяти до тесту борошно, змішану з розпушувачем, перемішати. Вилити тісто у форму (підійде форма від 18 до 24 см), розрівняти. Викласти сливи зрізом вниз, присипати сахаром.

4. Поставити в духовку на режим верх-низ при температурі 180 градусів приблизно на 40 хвилин (до сухої зубочистки). Подавати можна охолодженим, а можна теплим, сервіруючи шматочок пирога кулькою морозива ☺️

Відео рецепт 👇