Сочевичні оладки з томатами без борошна

Як зробити Сочевичні оладки з томатами без борошна простий рецепт.

Інгредієнти

На 10-12 оладок:

Сочевиця червона – 1 чаш.(250 мл)
Томати у власному соку – 200 г (можна використовувати звичайні помідори)
Цибуля ріпчаста – 1 шт. невеликий
Часник – 1 зуб.
Масло рослинне – 2 ст. л.
Спеції, сіль– за смаком (у автора куркума 1/2 ч. л. і перець чілі 1/4 ч. л.)

Сочевичні оладки з томатами без борошна покроковий рецепт

1. Ріпчасту цибулю порізати. ⠀ ⠀ Сочевицю промити і замочити на 1-2 години, можна на ніч. Потім воду злити, сочевицю промити і відкинути на друшляк. ⠀ ⠀ Пробити сочевицю в блендері. ⠀ ⠀ В чашу блендера покласти цибулю, часник, томати і подрібнити. ⠀ ⠀ Перемішати сочевицю, томатну суміш, сіль і спеції. Додати 1 ст. л. раст. масла. Чечевичное тісто має бути вологим, але не текучим. ⠀ ⠀

2. Розігріти сковороду, додати трохи олії. Посмажити сочевичні оладки з двох сторін, як звичайні, на середньому вогні. Перевертайте їх, коли на поверхні не буде сирого тіста. ⠀

3. Не розігрівайте сильно плиту, оладки повинні добре пропектися і не підгоріти. Я смажу по 4-5 хвилин з кожного боку. ⠀ ⠀ Нам подобається їсти їх з ягідним соусом, в цей раз – сливовим. Смачно буде з песто, томатної сальсою або простим йогуртовим соусом з часником і зеленью.