Сосиски в тесті на дріжджах в духовці

Як зробити Сосиски в тесті на дріжджах в духовці рецепт простий. Мої діти просто обожнюють сосиски в тісті, не сказати, що я часто печу, тк сосиски зараз такої якості 😑, самі розумієте… Але коли трапляються більш-менш нормальні – печу їм 🤗 Тісто тут просто чудове – повітряний і дуже смачне! В роботі зовсім просте 🙌🏻

Інгредієнти

(на 2 дека)

молоко 250 мл,
дріжджі свіжі 15-20 г (в оригіналі – 30г),
цукор 4 ст. л.,
сіль 1 ч. л.,
олію вершкове 100 р,
яйце 2 шт.,
борошно пшеничне 500-550 г,
сосиски 16 -18 шт

Сосиски в тесті на дріжджах в духовці покроковий рецепт

1. Дріжджове тісто: злегка підігріти молоко до теплого стану (35 градусів) і розчинити в ньому дріжджі, додати цукор з сіллю і розмішати. Вершкове масло розтопити, трохи остудити і влити в молочно-дріжджову суміш. Додати яйця. Ввести частинами борошно. Заміс не менше 10 минут.
2. Викласти тісто у велику миску, накрити рушником і залишити на підйом в спокійному місці без протягів (я ставлю в духовку з включеною лампочкою) на 1,5 години. Через годину від початку бродіння акуратно тісто обім’яти. ⠀ Тісто викласти на робочу поверхню, злегка присипану мукой.
3. Розділити на однакові за вагою шматочки, округлити їх, накрити, залишити на 10 хвилин. Кількість і розмір булочок може змінюватись і залежати від розміру сосисок. У мене маленькі сосиски і по 50 г тесту на кожну. ⠀

4. Сформувати булочку викласти на деко, застелене пергаментом, накрити, дати підійти близько 30 хвилин, потім змастити яйцем або жовтком, випікати при 180 гр, 25-30 хв. Із залишків тіста можна приготувати кранц або булочки 🙌🏻.