Пшеничний хліб на заквасці

Як смачно зробити простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Простий пшеничний хліб на заквасці з додаванням житнього борошна.

Інгредієнти

Вихід: приблизно 500 г тесту.

🔹 100 г пшеничного закваски/опари
🔹 150 + 20 г води (мені знадобилося 190 г)
🔹 220 г пшеничного борошна в/с
🔹 30 г житнього цз борошна
🔹 12 г цукру
🔹 6 г солі

Пшеничний хліб на заквасці покроковий рецепт

1. Змішати 100 г закваски, воду і борошно до повного зволоження всіх інгредієнтів. Залишити на 30 хвилин для автолізу. Додати цукор, заміс 5 хв. Додати сіль (воду, якщо потрібно), заміс до добре розвиненою клейковини. Викласти тісто в змазаний маслом контейнер. Через 30 хвилин «розтягнути і скласти». Залишити на 40 минут.

2. Через 40 хвилин зробити ще одну обминку. Залишити до досягнення м’якого і повітряного тіста (ще близько 1 години при кімнатній температурі 25′- 26′). Предформовка. Отлежка 15 минут.
3. Сформувати щільну заготовку (я – методом «сповивання»). Викласти на посипану рисової борошном кошик, накрити від завітрювання. Розстойка 12-16 годин у холодильнику при температурі 5′-6’С. Вранці: Розігріти духовку разом з казаном до 250′ (близько години).

4. Акуратно перевернути заготовку на папір для випічки, зробити надріз. Випікати хліб під кришкою 15 хв при 250’С, потім кришку зняти, знизити температуру до 220′ і випікати до рум’яної скоринки ще 20-25 хв. Остудити на хліб решетке.