Святковий ташкентський плов з бараниною на плиті

Як смачно зробити Святковий ташкентський плов з бараниною на плиті простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Святковий ташкентський плов – як готую його я. Навіть в простій каструлі, без казана у вас вийде шикарний плов на мою рецептом!

Інгредієнти

✔️рис сорту лазер 500 гр
✔️м’якоть задньої ноги баранчика 750 гр
✔️рослинне масло 150 гр
✔️морква 500 гр
✔️цибуля ріпчаста 150 гр
✔️2 гострих червоних перцю
✔️2-3 головки часнику
✔️урюк 5-6 шт, жменя жовтого і чорного родзинок, 1 ст л барбарису
✔️нут 3 ст л або трохи більше, якщо любите (замочити на ніч у воді)
✔️спеції для плову 2 ст ложки (у складі повинна бути зіра, коріандр, куркума і тд)

Святковий ташкентський плов з бараниною на плиті покроковий рецепт

1. Овочі миємо, очищаємо. Якщо кабачок страшненький, як у мене 🫣, шкірку з нього знімаємо. Нарізаємо дрібними кубиками кабачок і відправляємо в глибоку сковороду з розігрітим маслом. Паралельно ставимо нагріватися каструлю з водою для пасти🙂 Смажимо кабачок, помішуючи, на сильному вогні🔥
2. Як тільки шматочки зазолотились – додаємо дрібно нарізану цибулю, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин. Додаємо фарш, розбиваючи лопаткою грудочки. Обсмажуємо, поки фарш не побіліє. Зменшуємо вогонь майже до мінімального (у мене 3 з 9 поділок конфорки). Додаємо сіль (я поклала 1/3 ч. ложки), спеції і чеснок.
3. Якщо належить теплова обробка, часник краще не пропускати через прес, а просто порізати дрібно 🙂 Вливаємо соєвий соус. Перемішуємо, накриваємо кришкою і готуємо ще 5 хвилин (або до тих пір, поки не звариться паста 😊)

4. Промивати пасту не потрібно – просто зливаємо і відразу ж додаємо в сковороду. Добре перемішуємо наша страва, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися хвилин 10-15. За цей час паста просочиться смачним соусом і страва вийде просто бомбическим!