Сирна галета з абрикосами

СИРНА ГАЛЕТА З АБРИКОСАМИ І МИГДАЛЕВИМИ ПЕЛЮСТКАМИ❤️ Самий простий і швидкий рецепт літнього пирога з усіх, що я коли-небудь готувала! Просто змішали всі інгредієнти з вечора, прибрали тісто в холодильник, а з ранку розкатали коло, поклали зверху абрикоси (навіть начинку окремо готувати не треба!), поставили в духовку і через 20 хвилин можна насолоджуватися найніжнішим пирогом.
Я часто готую галети, але цей рецепт просто підкорив мене! А я стала справжнім фанатом сирного тіста😍 Тут немає ні соди, ні розпушувача, ні крохмалю! При цьому тісто дуже ніжне всередині, не сухе, як печиво, а м’яке і вологе! А смак карамелізованих абрикосів віднесе вас на вершину блаженства.

Інгредієнти

1. Сир (9%) – 160 гр
2. Вершкове масло (82,5%) – 100 гр
3. Борошно – 170 гр
4. Мигдальні пелюстки – 20 гр (для прикраси)
5. Сіль – 1/4 ч. л.
6. Яйце (С1) – 2 шт
7. Абрикоси – 7-8 шт
8. Вершки (10%) – 20 мл
9. Цукор тростинний – 30-40 гр
10. Кокосове масло – 20 гр

Сирна галета з абрикосами покроковий рецепт

1. У мисці змішати борошно, сир і охолоджене вершкове масло, порізане на шматочки. Швидко перемішати рукою до розчинення шматочків масла. Додати 1 яйце, сіль і акуратно перемішати. Довго вимішувати не потрібно, інакше тісто при випіканні вийде тугим.
2. Тісто зібрати в кулю, обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник мінімум на 3 години або на ніч. Якщо тісто погано збирається, додати трохи борошна. Тісто розкачати між двома листами пекарської папери в коло діаметром 30-35 див. Абрикоси розрізати навпіл, вийняти косточку.
3. Викласти на середину тесту зрізом вгору, залишаючи по краях 4-6 див. Загнути краї внапуск. Друге яйце збити з вершками і змастити краю галети з допомогою пензлика. Присипати абрикоси і краю галети тростинним сахаром.
4. За бажанням додати зверху абрикосів кокосове або вершкове масло, так галета буде соковитіше. Випікати галету в розігрітій до 170° духовці 20-25 хвилин до рум’яності. За 5-7 хвилин до готовності посипати галету мигдальними лепестками.