Сирна Паска на ряжанці

Почну розповідати вам про великодніх рецептах. І почну з головної страви свята. Сирна Паска – один із символів Великодня🌿. Молоко і сир здавна використовували для весняних ритуалів оранки полів, приносячи жертву богам врожаю і родючості. В багатьох культурах вважалося молоко символом оновлення. Сирна Паска на ряжанці рецепт простий.
А ось форма пасхи — це абсолютно християнська символіка: пірамідальний вигляд страви з сиру уособлює Голгофу, на яку зійшов Спаситель, щоб прийняти смерть. Рецепт цієї Пасхи мій самий коханий і я його готую завжди вже багато років. Впевнена і вам він сподобається. Зберігайте рецепт і готуйте з радістю!

Інгредієнти

🔸Сир з ряжанки 500г
🔸Масло вершкове 80 г
🔸Жовтки 1 шт.
🔸Цукрова пудра-80 г
🔸Сметана 100 г
🔸Родзинки і сушена журавлина 50 г

Сирна Паска на ряжанці покроковий рецепт

1. Для початку зробимо сир з ряжанки: Упаковку ряжанки 1 л., потрібно поставити в морозилку на ніч. З ранку зрізати верх упаковки. Покласти В друшляк упаковку розрізом донизу, щоб стікала сироватка, а сир залишився в друшляку. Поставте миску, щоб було куди стікати зайвої рідини. Залиште відтавати, на це піде приблизно 8 часов.
2. Готуємо великдень: ВСІ ПРОДУКТИ МАЮТЬ БУТИ КІМНАТНОЇ ТЕМПЕРАТУРИ! Готовий сирок потрібно перетерти через сито разом з вершковим маслом. Додати цукрову пудру і жовтки. Перемішати. В кінці додаємо сметану і добре вимішуємо до однорідної массы.
3. Додати родзинки і журавлину. Сухофрукти замочити у воді кімнатної температури на 30 хвилин. Злити воду і промакнуть сухим рушником, щоб прибрати зайву рідину. Перемішати. Марлю змочити водою і добре віджати. Форму для паски застелити марлей.

4. У мене форма з під сметани, я вирізала дно банки. Вилити сирну суміш і поставити під гніт на ніч. З ранку акуратно перевернути форму на тарілку, зняти форму і марлю. Я прикрасила верхівку розтопленим білим шоколадом.