Як приготувати Сирну запіканку зі сметаною і ягідним соусом рецепт простий. (Не було в планах робити пост, тому фото і відео так собі, але дуже багато питань по рецепту, тому залишу як є 😂) Просто обожнюю запіканку вранці. Готую раз на тиждень, вам показую не всі, думаю, що однакове дивитися не цікаво 😂🙈 Ідеальне ранок починається з кави і такої смакоти👌 Люблю приготувати з вечора, тоді легше вставати…всіх так і манить на кухню бажання поснідати 😂
Інгредієнти
сир-500г
сметана 15% 300г
яйця 5шт (300г)
манка 90г
100г цукор (можна більше, якщо любите якнайсолодше)
ванільний цукор-10г
масло вершкове 1стл (змастити чашу)
🍒соус
Журавлина (заморожена) 150г
вода(гаряча) 50мл і холодна 50мл
кукурудзяний крохмаль 15г
кориця щіпка
мед 1-2стл (за смаком)
Сирна запіканка з сметаною і ягідним соусом покроковий рецепт
1. манку Залити сметаною і залишити на 30 хвилин. Розділити яйця на білки і жовтки(обов’язково!) Жовтки збити блендером, манку зі сметаною і сир в крем, якщо сир з брикетів, то можна просто все перемішати виделкою або вінчиком. Вбити білки з цукром в пишну масу. З’єднати обидві суміші лопаткою Чашу змастити маслом, викласти масу, хаотично покласти ложкою журавлинний соус
2. Готувати в мультиварці, режим «ЗАПІКАНКА» Остудити в чаші! Обов’язково І краще на ніч прибрати в холодильник, щоб потім все акуратно дістати, допомагаючи собі лопаточками силіконовими з двох сторін. Можна готувати в духовці приблизно 1-1,5 год на 160С і тоді краще в рознімної формі
3. 🍒 Для соусу: заморожену журавлину залити 50мл гарячої води, довести до кипіння. Розчинити крохмаль в 50 мл холодної води, влити в ягоди, корицю, помішувати близько хвилини. Зняти з вогню, додати мед, трохи остудити (Такий соус до вина дуже хороший 👌)
Відео рецепт 👇