Сирно гарбузова запіканка в духовці

Як смачно зробити Сирно гарбузова запіканка в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Для приготування використовувала гарбуз сорт Баттернат Сквош. Розрізала її вздовж навпіл, прибрала насіння, зробила надрізи і запікала в духовці на 180 градусів одну годину. Потім остудила і зробила з м’якоті гарбуза пюре.

Інгредієнти

Гарбузовий шар
🔸пюре гарбуза – 600 р
🔸цедра одного апельсина
🔸цукор – 90 г
🔸яйця С1 – 2 шт
🔸кукурудзяний крохмаль – 15 р

Сирний шар
🔻сир 5-9% – 600 р
🔻цукор – 130 г
🔻ванільний цукор – 8 г
🔻яйця – 2 шт.
🔻яєчний білок – 2 шт
🔻кукурудзяний крохмаль – 15 р
🔻сметана 18-20% – 150 г

Заливка:
🔅пюре гарбуза – 100 г
🔅яєчні жовтки – 2 шт
🔅цукор – 30 г
🔅сметана – 100 г

Сирно гарбузова запіканка в духовці покроковий рецепт

1. В гарбузове пюре додати цедру апельсина, цукор, яйця, кукурудзяний крохмаль. Все перемішати блендером до однорідності. В іншій мисці з’єднати сир, цукор, ванільний цукор, яйця, білки, кукурудзяний крохмаль і сметану.

2. Всі пробити блендером до об’єднання інгредієнтів і подрібнення сиру. Підготувати форму на 24 см, дно застелити пергаментним папером. Викладати половину маси по дві столові ложки постійно в центр чергуючи шари, потім другу половину по одній столовій ложке.

3. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 50 хвилин. ⠀ В цей час зробити заливку. У мисці змішати пюре гарбуза, яйця, цукор і сметану.

4. Дістати гарячу запіканку і швидко залити зверху заливкою, розподілити її рівномірно. Далі запікати ще 20 минут.

5. Бажано повністю остудити, потім нарізати порционно.

Відео рецепт 👇