Торт бісквітний домашній зі сметанним кремом простий рецепт.
Інгредієнти
Для тортика на 18-20 см нам треба:
Сметана – 150 г
Цукор – 150 г
Борошно – 350 г
Розпушувач – 10 г
Сіль – щіпка
Вершкове масло – 110 р
Какао – 20 г
⠀
Для крему:
Сметана 30% – 500 г
Цукрова пудра – 100 г
Ваніль – щіпка
⠀
Для глазурі:
Шоколад – 50 г
Вершки 33% – 40 г
Торт бісквітний домашній зі сметанним кремом покроковий рецепт
1. Сметану змішати з цукром. Просіяти борошно, розпушувач, сіль і добре перемішати віночком. Влити розтоплене вершкове масло. Спочатку перемішати віночком, потім замісити тісто руками. Виходить досить м’яке і не липне до рук. Половину тіста прибираємо, а в іншу додаємо какао і ще раз перемешиваем.
2. Розділити біле і коричневе тісто на три частини, разом вийде 6 кружечків. Охолодити в холодильнику 30 хвилин і можна випікати. Кожен розкачуємо між двома пергаментами, надаємо форму, проколюємо виделкою і випікаємо при 190 градусів – 5-6 хвилин. ⠀
3. Поки коржі остигають, робимо крем:
Сметанний крем для бісквітного торта рецепт простий ⠀
Сметанний крем для бісквітного торта рецепт простий ⠀
4. Збираємо тортик. Я взяла форму і простелила харчовою плівкою дно і боки, щоб потім тортик обернути і прибрати на стабілізацію. Так легше збирати, крем не буде витікати. ⠀ По черзі збираємо білий корж, крем, темний корж, крем і т. д. ⠀
5. Прибираємо в холодильник на 6-7 годин. І в цей час трапляється диво! Крем під час застигання перетворюється в мус! Ви здивуєтеся його текстури та смаку! ⠀ Для глазурі розтопити шоколад з вершками в мікрохвильовці або на водяній бані і прикрасити тортик) Прибрати ще на 30 хвилин, щоб глазур трохи застигла і можна подавать.
Відео рецепт 👇