Гата вірменська кругла на молоці

Гата вірменська кругла на молоці простий рецепт. А ось і вона, красуня Гата. Я дуже люблю, це справжній рецепт «Гарно гата». Виходить нереально смачна і м’яка 🤤

Інгредієнти

Вершкове масло-150г
Борошно пшеничне 650-700 г(+/-)
Молоко 250 мл
Дріжджі сухі 1 ,5 Год/л
Яйця 3 шт
Цукор 100 р
Сіль
Раст.масло— 3 -4 ст/л

Начинка (хориз)

Вершкове масло (кімнатної температури) 100г
Цукор -120 г
Борошно- тут треба чисто на око(на відео показала як)
Ванілін
Щіпка розпушувача

Гата вірменська кругла на молоці покроковий рецепт

1. Першим ділом готуємо дріжджове опарне тісто. Для цього в тепле молоко додаємо дріжджі, 1 ст/л цукру, перемішати і Залишаємо підходити на 30 хвилин в теплому місці, а за цей час взобьем масло з цукром, потім додаємо яйця і збиваємо до однорідності. Далі приєднуємо опару додаємо сіль, просіваємо борошно і замішуємо м’яке тісто . Тісто замішуємо на 10-15 хвилин з рослинним маслом(3-4 ст/л) і знову залишаємо на час.

2. Начинка: Змішуємо м’яке масло і цукор, збиваємо міксером, потім додаємо ванілін, щіпка розпушувача і борошно . І розтираємо все в крихту. Крихта повинна бути вологою, але при цьому розсипчастою. Кількість борошна теж регулируйте.

3. Формуємо гату. Ділимо тісто на 2 частини (якщо хочете, щоб були великі, як у мене, а якщо маленькі, можна на 3-4), руками відкриємо, Насипаємо всередину начинку і натягуємо з країв, надаючи форму “колобка”, потім розплющуємо гату і формуємо лепешку.

4. Ставимо на деко, закриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин. Потім змащуємо яйцем і відправляємо в духовку, при 190-200 градусів. Бажано проколоти гату виделкою в декількох місцях, щоб вона рівномірно пропеклась.

Відео рецепт 👇