Торт Медовик з сметанним кремом і лимонним курдом

Як зробити смачний Торт Медовик з сметанним кремом і лимонним курдом рецепт простий 🍋 і найніжнішим кремом на збитих вершках, сирному сирі і відваженого сметані 🍯🍋🔥 Лимонна кислинка відтіняє солодкість медових коржів, ніжний крем так просочує коржі, що тортик просто тане в роті 🍋🍯🔥

Інгредієнти

Для 7 коржів 22 см діаметром:

460 г борошна
100 г слив масла
100 г меду
2 яйця
200 р цукру
2 ч. л. соди

Лимонний курд:
100 мл лимон соку
Цедра 1 лимона
6 жовтків (120 гр)
100 г вершкового масла
70 г цукру
5 г крохмалю

Крем:
440 гр отвешанной сметани (600 г 25% неотвешенной)
400 г кисломолочного сиру
350 мл 33-35 % вершків
150 г сах пудри

Торт Медовик з сметанним кремом і лимонним курдом покроковий рецепт

1. Поставити каструлю на вогонь, на водяну баню (можна на сковорідку з водою), викласти масло і мед, заважати поки повністю не розтопиться масло. Далі додати соду і не перестаючи заважати (7-9 хвилин) довести масу до красивого карамельного кольору. Зняти з водяної бані , остудити при кімнат тем-ре до злегка теплого стану. У чаші міксера збити яйце, додати цукор і збити разом до пишної маси (5-7 хв). Далі вже пристывшую медову масу викласти яєчну масу, перемешать.
2. Додати просіяне борошно і замісити тісто. Спочатку тісто буде липким, викласти його на присипаний борошном стіл і замісити . Борошно додавати щоб не забити тісто. Має вийти м’яке, ніжне тісто. Розділити тісто на 6 частин. Далі на присипаних борошном аркушах пергаменту розкачуємо 6 коржів. Якщо тісто липне до качалку, присипати тісто і борошном качалку!
3. Перед випіканням коржі проткнути виделкою. Випікати при 180 З 3-5 хв. Курд. В каструльку з товстим дном викласти всі інгредієнти крім крохмалю, крохмаль залити 2 ст л води, перемішати і додати в каструльку. Масу, постійно помішуючи, уварити до загустіння, протерти через сито, накрити плівкою в контакт і відправити в холодильник на 4-6 часов.
4. Крем. Сирна сир і отвешанная сметана повинні бути кімнат тем-ри. З’єднати сир і сметану до однород маси. Холодні вершки збити до густої маси, додати сах пудру, разом взбить.

5. Збиті вершки акуратно ввести в сметанно-сирна масу, перемішати. Торт збирати в кільці для складання тортів. Корж-крем-корж-крем+лимонний курд-корж-крем. . . Курд через корж, має бути 3 шару курда.

Відео рецепт 👇