Як смачно зробити Товчену картоплю з грибами і сиром в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. ТОВЧЕНУ КАРТОПЛЮ З МАРИНОВАНИМИ ПЕЧЕРИЦЯМИ. І картопля, і мариновані печериці окремо – просто вогонь! А разом – це взагалі бомба). ДУЖЕ рекомендую!
Інгредієнти
Інгредієнти для картоплі:
✅картопля~ 10 шт (не дуже великих);
✅сир напівтвердий~ 100г;
✅масло вершкове – 50г;
✅часник – 3 зубчики;
✅кріп – 1/2 невеликого пучка;
✅сіль, перець – за смаком;
Інгредієнти для грибочків:
✅печериці – 1 кг;
✅часник – середня головка;
✅соняшникову олію – 100мл;
✅яблучний оцет – 100 мл;
✅перець чорний – 40 горошин;
✅цукор – 3год.л;вз
✅сіль- 1,5 ч. л.
Товчену картоплю з грибами і сиром в духовці покроковий рецепт
1. Картоплю відварюємо в мундирі (попередньо дуже добре моєму). Розкладаємо картоплю на деку, застеленому пергаментом, і розминаємо кожен бульба склянкою або товкачиком в «оладок». Солимо. Вершкове масло розтоплюємо, додаємо до нього часник, пропущений через прес. Получившимся змащуємо маслом картофель.
2. Відправляємо в духовку на 10 хвилин при 180 градусах. Посипаємо натертим сиром і запікаємо ще 5 хвилин, поки сир не розплавиться. Готову картоплю посипаємо нарубаним кропом і відразу подаємо з охолодженими маринованими шампиньонами.
3. Грибочки: Печериці промити. У сковороді розігріти олію, висипати печериці, обсмажити 3-5 хвилин, зменшити вогонь до середнього. Поступово додаємо цукор, сіль, перець, часник, пропущений через прес. Тушкуємо грибочки приблизно 15 хвилин. Додаємо яблучний оцет, готуємо ще пару хвилин і знімаємо з вогню. Подаємо охлажденными.
Відео рецепт 👇