Курка з инжирами в духовці

Фіговий курито🐔 Пряний, гоструватий і злегка солодкий на смак😋, останнім сильно залежить від якості інжиру, але в цьому році інжир не пішов. Я не аграрій, тому не можу назвати причину чому так🤔 Як зробити Курка з инжирами в духовці рецепт простий. Але їсти їх у чистому вигляді рішуче неможливо. Що ж, значить, будемо запікати😎 І запікати в стилі ЗЗЗ, залив-забив-ув’язнив. ⠀ Курито з інжиром викликає у мене двоякі почуття, з одного боку, це дуже смачно, а з іншого — візуальний ряд мене категорично не влаштовує.
Курито був сором’язливий і відмовлявся зніматися🙃 ⠀ Приблизно такі ж почуття я відчував минулої суботи. Малюю широкими мазками: ранок, море, шторм, корми, зелений я🤢, намертво вцепившийся в якусь ручку, омивається по коліно теплою морською водою, а вище мокнучий від дощу, відчуває крайню ступінь невдоволення😤, а з іншого боку, мені дуже сподобалося😃 І питання тільки один, якими таблеткам від заколисування закинутися наступного разу🤗 ⠀ І тут те ж саме, як в наступний раз зняти красиво🙄

Інгредієнти

– 4 курячих філе з шкірою
— 8-10 шт. інжиру
— 4 з часнику
— 3 ст. л. бальзамічного оцту
— 1 ріпчаста цибуля
— 1 ч. л. пластівців чилі
— 1 ст. л. діжонської гірчиці
— 1 ст. л меду
— ½ склянки курячого бульйону
— 100 мл червоного дорослого виноградного соку
— листя з 1 гілочки чебрецю і розмарину
— 30 г вершкового масла
— 2 ст. л. оливкової олії
— щіпка солі і перцю

Курка з инжирами в духовці покроковий рецепт

1. Натріть курку сіллю і перцем. Дрібно наріжте цибулю і часник. Поставте сотейник на середній вогонь, додайте масло, обсмажте філе з двох сторін по 3-4 хв, відкладіть в сторону. Обсмажте цибулю 3-4 хв, додайте часник, чебрець, розмарин, перець, перемішайте, потримайте 30 сек.
2. Влийте бульйон, оцет, гірчицю, мед, дорослий сік, перемішайте, доведіть до кипіння і потримайте 5 хв, зніміть з вогню. Поверніть в сотейник курку , покладіть располовинені инжирины, відправте в розігріту до 180 гр духовку на 1 годину. ⠀
3. Час в духовці сильно залежить від вашого духової шафи, мій веде себе не дуже й на приготування потрібен годину. Слідкуйте за своїм курито.