Вершково сирний чізкейк на основі шоколадної

Ніжний Вершково сирний чізкейк на шоколадній основі, низькокалорійна версія!🥰 ⠀ Друзі, ви часто просите мене ділиться з вами полегшеною, менш калорійною версією десертів! Після нг свят, для підготовки до весни такі рецепти дуже актуальні для багатьох! Смачно, красиво і без шкоди для фігури 🥰 ⠀

Інгредієнти

Рецепт на форму 22 см

Для основи:
▪️ Борошно пшенич цільнозернові – 150 г (може знадобиться трохи більше 100 г)
▪️ Жовтки – 5 шт
▪️ Молоко 1,5% – 45 мл
▪️ Олія слив – 45 р
▪️ Какао – 15 р
▪️ Сахзам або цукор – за смаком

Для начинки:
▪️ Сир 2% – 550 р
▪️ Сирний сир – 400 г
▪️ Білки – 5 шт
▪️ Крохмаль кукурудз – 60 р
▪️ сах заступник по смаку

Вершково сирний чізкейк на шоколадній основі покроковий рецепт

1. Масло розтопити, змішати всі інгредієнти для основи. ⠀ ▫️Замісити тісто, якщо буде дуже липке – додати трохи борошна. Прибрати тісто в холод на 30 хв. ⠀ Руками, через пакет розподілити тісто по дну форми, роблячи бортики. Наколоти виделкою в декількох місцях. ⠀
2. Поставити на 10 хв в розігріту до 180°С духовку. Щоб борти основи не поповзли вниз, я застелила основу пергаментом, виклала на неї вантаж у вигляді рису і так випікала. ⠀

3. Білки збити з дрібкою солі міксером. Інші інгредієнти для начинки з’єднати і перемішати, додати до них білки, перемішати. Сирна масу викласти на основу і відправити в духовку на 50 -60 хв при t 180°С. ▫️ Готовий чізкейк залишити остигати при кімнат тем-ре.

Відео рецепт 👇