Вірменський шоколадний торт зі сметанним кремом

Ну дуже смачний торт! Особливо крем! Розповім всі секрети його приготування. А поки збережи рецепт, щоб обов’язково приготувати💜 Як зробити Вірменський шоколадний торт зі сметанним кремом рецепт простий.

Інгредієнти

Коржі:
▫️6 яєць
▫️350 г цукру
▫️6 ст. л меду
▫️100 г какао (беріть хороший, щоб коржі були темного кольору)
▫️250 г вершкового масла
▫️2 ч. л соди
▫️700 г борошна
▫️щіпка солі

Крем:
▫️2 жовтки
▫️220 г цукру
▫️3 ст. л борошна або кукурудзяного крохмалю
▫️700 г сметани (20%)
▫️300 г вершкового масла
▫️1 ч. л ваніліну

Вірменський шоколадний торт зі сметанним кремом покроковий рецепт

1. Змішати яйця, цукор, мед, вершкове масло, сіль, перемішати і поставити на водяну баню. Як тільки масло розтане, додати како, перемішати, не дати масі закипіти і зняти з водяної бані. Перелити нашу масу в інший посуд, додати соду, перемішати і ввести муку змішану з разрыхлителем.

2. Сформувати тісто і розділити його на 6 рівних частин. Кожну припылить борошном і розкачати пласт за розміром форми листа. Зворотний бік деко змастити ватним тампоном рослинного масла і присипати борошном. Зробити проколи мілкою і випікати хвилин 4-5.

3. Крем: Жовтки, цукор, кукурудзяний крохмаль і ванілін змішати, додати сметану і поставити на середній вогонь, варити до загустіння (у мене пішло хвилин 10 точно) беріть посуд з товстим дном , щоб крем не пригорів. Далі заварную масу виливаємо в окремий посуд, в контакт накриваємо плівкою і прибираємо до повного остывания.

4. Вершкове масло збиваємо до білої пишної маси і починаємо по 1 ст. л вводити заварную масу. Збиваємо до однорідної маси і крем готовий. Збираємо тортик як на відео. На 2-3 добу торт стає ще смачніше

Відео рецепт 👇