Яблучні вафлі на кефірі у вафельниці

Як смачно зробити Яблучні вафлі на кефірі у вафельниці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Не знаю як у вас, а у мене сезон випічки з яблуками 🍎. Шарлотка не здає своїх позицій, але іноді хочеться різноманітності 🙃 Швидкий, простий і смачний рецепт 👌 На мій погляд, вафлі – завжди відмінна ідея 😉

Інгредієнти

(1 чашка=240 мл):

🔹1,5 чашки борошна (+/- по консистенції)
🔹~4 невеликих яблука
🔹4-5 ст. л. цукру (+/- за смаком)
🔹1 ч. л. розпушувача
🔹1/2 ч. л. соди
🔹щіпка солі
🔹1/4 чашки (60 мл) олії
🔹2 яйця
🔹3/4 чашки (180 мл) кефіру
🔹2 ч. л. кориці

Яблучні вафлі на кефірі у вафельниці покроковий рецепт

1. Яблука очистити, видалити серцевину і натерти на крупній тертці. Злегка збити яйця з цукром, додати кефір, рослинно масло і добре перемішати. Додати натерті яблоки.
2. Всипати сіль, соду, розпушувач і корицю. Додати в тісто борошно, добре перемішати. Борошно додавати поступово, орієнтуючись по консистенції – вона повинна вийти не занадто густий/ рідкою, ~ “як на оладки” або як густа сметана.
3. Вафельницю змастити рослинним маслом і випікати вафлі по 5-7 хвилин (орієнтуйтеся на свою вафельницю). Можна подавати з медом, варенням, сиропами і т.п.