Як зварити пшоняну кашу з гарбузом на молоко в каструлі

Як зварити пшоняну кашу з гарбузом на молоко в каструлі рецепт простий.

Інгредієнти

• Пшоняна крупа – 50 г
• Гарбуз солодкий – 100-150 р
• Молоко 450-500 мл
• Сіль щіпка
• Цукор ~ 1-2 ст. л.
• Масло вершкове 20 г

Як зварити пшоняну кашу з гарбузом на молоко в каструлі покроковий рецепт

1. Пшоняна крупи залити прохолодною водою на ніч. Вранці промити в друшляку, дати стекти воді. Гарбуз порізати на дрібні шматочки ножем або частіше блендера (не в пюре). Помістити гарбуз в каструлю, залити молоком, довести до кипіння, зменшити нагрів до мінімуму і варити під кришкою хвилин 15.

2. Можна частину молока (але бажано не більше 1/4 частини) – замінити водою. Всипати пшоняну крупу, додати сіль і цукор. Довести до кипіння, потім знизити нагрів до невеликого. Варити під кришкою близько 15 хвилин, періодично помешивая.

3. Можливо молока доведеться додати додатково при варінні, якщо каша у вас швидше википає, або ви просто любите більш рідку кашу. Вимкнути кашу, залишити ще на 15 хв під кришкою. Розкласти по тарілках, додати по шматочку вершкового масла 🥣

Відео рецепт 👇