Яблучний квас в домашніх умовах з дріжджами і цукром

Як зробити смачний Яблучний квас в домашніх умовах з дріжджами і цукром простий рецепт. (Рецепт з СРСР 💪)

Інгредієнти

– 700 гр. яблук (вага очищених)
– 300 гр. цукру
– 20 гр. пресованих або 7 гр. сухих дріжджів
– чиста вода 3 л.

Яблучний квас в домашніх умовах з дріжджами і цукром покроковий рецепт

1. Очищені і порізані яблука заливаємо чистою водою і варимо після закипання 3-5 хвилин на середньому вогні. Відвар проціджуємо через сито або друшляк і охолодити до кімнатної температури. Додаємо дріжджі і перемішуємо. Залишаємо на 12-14 годин в залежності від температури повітря. (У мене було 12 годин).
2. Переливаємо готовий квас в 3-літрову банку, щільно закриваємо кришкою, зберігаємо в холодильнику. Пробувати можна як тільки квас охолоне, але, на мій смак, він набуває необхідну “ядреность” на 2-3 день.
3. На смак щось середнє між квасом і сидром, дуже свіжий і приємний. ☺️ Я зменшила кількість дріжджів в оригінальному рецепті і вам рекомендую зробити так же.