Як зробити смачний Яблучний пиріг із заварним кремом пудинговим рецепт простий в духовці від Ірина Подолян. Яблучний пиріг з кремом – тане кексовое підстава чудово доповнюється соковитою яблучною начинкою з пудинговим кремом.
Інгредієнти
Для шоколадного варіанти частину борошна замінити какао-порошком.
вибирайте Яблука стиглі і м’які, нарізайте не дуже товстими шматками.
Масло можна замінити маргарином.
В 100 г – 245 ккал
Форма 19×26 см
Тісто
Борошно – 200 г
Сіль – 1 г
Розпушувач – 5 р
Вершкове масло 82% – 130 г
Цукор – 120 г
Ванільний цукор – 10 г
Яйця – 3 штуки (150 г без шкаралупи)
Крем
Молоко – 400 р
Цукор – 50 г або по смаку
Крохмаль (будь-який) – 40 р
Ванільний цукор – 10 г
Яблука очищені – 500 г
Яблучний пиріг із заварним кремом пудинговим покроковий рецепт
1. Форму вистелити папером з антипригарним шаром Просіяне борошно змішати з сіллю і розпушувачем. М’яке вершкове масло з’єднати з цукром і ванільним цукром, збивати на максимальній швидкості 3-4 хвилини. По одному додати яйця кімнатної температури, ретельно збиваючи після каждого.
2. У два прийоми додати борошняну суміш. Тісто виходить густим. Розподілити половину по дну форми. Випікати в розігрітій до 160°С духовці на середньому рівні без конвенції 20 хвилин. Для крему, крохмаль залити кількома ложками холодного молока, перемішати до однородности.
3. Повернути в каструлю, додати цукор і ванільний цукор. Поставити на помірний вогонь і проварити до загустіння. На гарячий корж викласти очищені, нарізані невеликими пластинками, яблука. Вибирайте м’які. Зверху розподілити гарячий крем і залишився тесто.
4. Випікати в розігрітій до 160°С духовці на середньому рівні без конвенції 30-40 хвилин до золотистого кольору. Повністю остудити у формі і відправити в холодильник мінімум на 2 години. Перед подачею посипати пиріг цукровою пудрой.