Ягідне печиво з полуницею та яблуками

Як смачно зробити Ягідне печиво з полуницею та яблуками простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Прошу вибачення за невелике запізнення, знаю, ви дуже чекали цей рецепт, трохи закрутилася, не встигла вчасно його викласти. Нарешті дійшли руки 😊 Обіцяю надалі так довго з рецептами не затягувати 🤞
Печиво дуже смачні, у мене були гості в цей день, всі просили рецепт 🙌 В начинці ягідки можна змінювати на свій смак або зробити повністю фруктову начинку, як вам більше подобається 😉 Мені буде дуже приємно, якщо не будете забувати мене відзначати☺️Всі ваші рецепти дбайливо зберігаю в папках «Ваші фото»🤍

Інгредієнти

Для тесту:
1 яйце (~50 гр)
2 ст. л. цукру
100 гр. вершкового масла
150 гр. сметани
Щіпка солі
300 гр. борошна
1 ч. л. розпушувача

Для начинки:
250 гр. полуниці (можна замороженої)
1-2 великих яблука
30 гр. цукру
Цедра і сік одного лимона

Ягідне печиво з полуницею та яблуками покроковий рецепт

1. 1. Спочатку готуємо тісто. Для цього змішуємо м’яке вершкове масло і цукор.
2. Додаємо яйце і сметану, перемішуємо.
3. Всипаємо борошно, сіль і розпушувач, замішуємо тісто.
4. Загорнути його у харчову плівку і прибираємо в холодильник на 1-1,5 часа.
2. 5. Тим часом готуємо начинку. У сотейнику полуницю змішуємо з цукром і цедрою лимона, ставимо на повільний вогонь і тушкуємо близько 10-15 хвилин. Потім пробиваємо блендером до стану пюре.
6. Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо на дрібні кубики. Збризкуємо лимонним соком.
7. З’єднуємо яблука і полуничне пюре.
3. 8. Тісто ділимо на дві частини, розкачуємо і вирізаємо кола діаметром близько 10 див.
9. На одну половинку кола викладаємо начинку, а другим колом накриваємо, по краю проходимо виделкою (скріплюємо як на пельмені/вареники). Зверху робимо невеликі надрезы.

4. 10. Змащуємо печива жовтком і посипаємо зверху цукром.
11. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 15-18 хвилин.
12. Остуджуємо і їмо.
Приємного апетиту!