Дедалі популярнішим стає закуска В’ялені Томати 🍅 ⠀ Ми теж пристрастилися! 😋 ⠀ Дуже смачно! ⠀ Як в’ялити помідори черрі з часником рецепт простий. Рецепти використання різноманітні: паста з в’яленими помідорами, салати, брускетти… ⠀ Я приготувала пікантні помідори черрі жовтого та помаранчевого кольору. Вийшло не тільки смачно, але й красиво!
Інгредієнти
Помідори черрі – 2 кг
Прованські трави,
Сушений базилік,
Розмарин
За смаком
Сіль морська – 1 ч. л
Цукор – 1,5 ч. л.
Часник – 3-4 Зубчики
Рослинна олія для заливки
Як в’ялити помідори черрі з часником покроковий рецепт
1. Помідори промийте і розріжте навпіл, видаліть серцевину з насінням. З насіння можна приготувати томатний сік. ⠀ Застеліть деко фольгою або пергаментним папером (якщо немає дегідратору), змастіть рослинною маслом.
2. Викладіть помідори розрізами вгору, посипте сіллю, цукром і прованськими приправами. ⠀ Розігрійте духовку до 90 градусів і запікайте помідори, близько 3 годин, з відчиненими дверцятами. ⠀
3. В дегидраторе сушу при 70 градусах 4-5 годин. ⠀ Готові в’ялені помідори складаємо в чисту банку. Перекладаємо часником, порізаним на тонкі пластинки, листям базиліка і гілочками розмарину. ⠀
4. Рослинна олія підігріваємо до 50 градусів і заливаємо баночки з томатами. ⠀ Зберігаємо в холодильнике.
Відео рецепт 👇