Як зробити домашнє какао

5 ВАРІАНТІВ КАКАО на зиму. Не знаю як у вас, але моє місто вже весь у снігу ❄ Тому я підібрала для вас цілих 5 рецептів цього чудового напою. У кожному рецепті розрахунок продуктів на 1 порцію. Як зробити домашнє какао рецепт.

Інгредієнти

КЛАСИЧНИЙ КАКАО на молоці
– молоко 3,2% 200 мл,
– вода 30 мл,
– какао 2 ст. ложки,
– цукор 2-2,5 сл. ложки,
– сіль на кінчику ножа (повірте гірше не буде)

ПРЯНИЙ КАКАО
– молоко 3,2% 250 мл,
– 2,5 ст. ложки какао,
– кориця 0,4 ч. ложки (трохи менше половини)
– імбир мелений 0,5 ч. ложки,
– мускатний горіх (на кінчику ножа),
– цукор 2,5 ч. ложки,
– вода 30 мл,
– гвоздика-2 шт.

ВЕРШКОВО-ВАНІЛЬНИЙ какао
– молоко 2,5% 200 мл,
– вершки 10-20% 50 мл,
– цукор 2 ст. ложки,
– ванільний екстракт/цукор 1 ч. ложка,
– какао 2 ст. ложки,
– хороший молочний шоколад (пару часточок, але тут на ваш смак).

КАКАО З ЧЕРВОНИМ ВИНОМ
– молоко 230 мл,
– ваше улюблене червоне вино 20 мл,
– какао 1,5 ст. ложки,
– цукор 2 ст. ложки,
– шоколад темний від 70% 20 гр.,

КАКАО З ВИШНЕЮ
– молоко 3,2 мл,
– какао 2 ст. ложки,
– цукор 2,5 ст. ложки,
– вишня (без кісточок) 50 гр.,
– перець червоний мелений ( на кінчику ножа).

Як зробити домашнє какао покроковий рецепт

1. КЛАСИЧНИЙ КАКАО на молоці.
Молоко ставимо на вогонь, акуратно нагріваємо. Какао, цукор, сіль розводимо у воді (щоб какао не вийшло з шматочками). Вводимо суміш у молоко і доводимо майже до кипіння. Подаємо в улюбленій чашці із збитими вершками або зефирками.
2. ПРЯНИЙ КАКАО.
Ставимо молоко на вогонь. Поруч невеликий сотейник куди викладаємо цукор, воду, всі спеції. Нагріваємо і чекаємо поки цукор повністю розчиниться. Знімаємо з вогню, гвоздику краще акуратно витягнути. У вже підігріте молоко вводимо какао і пряний сироп, доводимо майже до кипіння. Подаємо разом з теплим пледом і імбирним печеньем.
3. ВЕРШКОВО-ВАНІЛЬНИЙ какао.
Молоко, вершки в сотейник і на вогонь. Коли від суміші почне підніматися пар, закидаємо шоколад, цукор і какао. Залишаємо на 30-40 сек. Перемішуємо. Доводимо майже до кипіння, додаємо ваніль. Подаємо разом з гарною книгою і романтичними мыслями.
4. КАКАО З ЧЕРВОНИМ ВИНОМ.
Молоко відправляємо на вогонь, вводимо всі інгредієнти крім вина. Нагріваємо поки цукор і шоколад не розчиняться. Додаємо вино. Доводимо майже до кипіння. Подаємо з фруктами і млосними вздохами.
5. КАКАО З ВИШНЕЮ.
Вишню відправляємо в сотейник, додаємо цукор (якщо вишня сильно кисла кількість цукру можна збільшити). Варимо поки цукор повністю не розчиниться. Протеряем через сито, або подрібнюємо блендером. Молоко ставимо на вогонь, додаємо какао, перець і вишневе пюре. Доводимо майже до кипіння. Подаємо зі збитими вершками і коханим сериалом.