Турецький десерт з гарбуза в сахарі в духовці

Як смачно зробити Турецький десерт з гарбуза в сахарі в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Знайшов рецепт турецького десерту з простої гарбуза і ділюся з вами. Зараз, восени, коли гарбуз найбільш дозріла, саме час готувати з неї різні ласощі.
І сьогодні я поділюся з вами рецептом простого і доступного турецького десерт з гарбуза. Для приготування знадобиться мінімум інгредієнтів, але нехай вас це не бентежить – десерт виходить дуже смачним. Не буду затягувати, давайте починати готувати.

Інгредієнти

• Гарбуз 1 кг
• Цукор 1 склянка (200 г)
• Вода 1 склянку (250 г)
• Кориця 1-2 палички
• Гвоздика-5-6 шт.

Турецький десерт з гарбуза в сахарі в духовці покроковий рецепт

1. Гарбуз очищаю від шкірки і насіння. Зрізаю нерівні краю, щоб вийшов рівний брусок. Обрізки не викидаю – їх можна буде переробити в пюре. Нарізаю брусок на скибочки товщиною 1,5–2 див. Перекладаю їх на деко і посипаю сахаром.

2. Зверху заливаю водою, додаю корицю і гвоздику. Накриваю деко фольгою і відправити в духовку запікатися на 50 хвилин при температурі 200°С. Готова гарбуз повинна бути м’якою – перевірити це можна за допомогою вилки.
3. Перед подачею поливають гарбуз сиропом, в якому вона запікалася. А ще я поливаю її кунжутною пастою (тахін) і посипаю подрібненими волоськими орехами.

4. Гарбуз виходить дуже ніжною, м’якою, соковитою і тане в роті. У поєднанні з горішками і кунжутної пастою цей десерт навіть нагадує за смаком пахлаву.