Як смачно зробити Запечена качка з яблуками і чорносливом на Новий Рік в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Цей рецепт, по суті, нарядного банкетного страви відрізняється від інших способом приготування, а також особливим режимом термічної обробки. ⠀
На мій смак, це кращий спосіб приготування цілої качки, м’ясо виходить дуже ніжним, м’яким і пікантним за рахунок маринаду, ароматним завдяки смачної начинки.
Ну і найголовніше, хоча процес приготування і розтягнутий у часі, але робиться все дуже і дуже просто, потрібно просто дотримуватися послідовності дій. ⠀ В результаті, цим блюдом ви нікого не залишите байдужим, дифірамби на вашу честь вам забезпечені! 👏
На мій смак, це кращий спосіб приготування цілої качки, м’ясо виходить дуже ніжним, м’яким і пікантним за рахунок маринаду, ароматним завдяки смачної начинки.
Ну і найголовніше, хоча процес приготування і розтягнутий у часі, але робиться все дуже і дуже просто, потрібно просто дотримуватися послідовності дій. ⠀ В результаті, цим блюдом ви нікого не залишите байдужим, дифірамби на вашу честь вам забезпечені! 👏
Інгредієнти
Тушка качки — 1 шт;
Яблука тверді, кисло-солодкі «антонівка» або «ренет симиренко» — 2-3 шт, залежно від розміру;
Чорнослив 12 шт;
Цедра і сік одного апельсина;
Мед квітковий — 1 ст. л.;
Сіль із розрахунку 50 грам на 1 літр води.
⠀
Для глазурі:
Мед квітковий — 1 ст. л.;
Гірчиця — 1 ч. л.;
Сік лимона — 1 ст. л.;
Олія оливкова без запаху — 3 ст. л.
Запечена качка з яблуками і чорносливом в духовці покроковий рецепт
1. Качку добре промити під проточною водою, прибрати залишки пір’я, видалити кінчики крил і гузку. ⠀ В глибоку ємність помістити тушку і залити розсолом, з розрахунку 50 г солі на один літр води, так, щоб розчин повністю покривав качку. Залишити мінімум на 12 годин у прохолодному місці. Перед тим як влити розчин, стежте за тим, щоб сіль повністю розчинилася в воде.
2. Для начинки: Яблука помити, нарізати на четвертинки, видалити насіння. Чорнослив (я використовую без кісточки) промити, розрізати навпіл. У мисці змішати яблука, чорнослив, столову ложку меду, сік і цедру одного апельсина, дати настоятися 30 хвилин. ⠀ Тушку качки щільно нафарширувати начинкою, шкіру закрити і скріпити зубочистками. Вистелити два листа фольги, зверху викласти широкий лист пергаменту, на пергамент помістити качку і загорнути в щільний згорток. ⠀
3. Помістити в попередньо розігріту до 180°С духовку на 30 хвилин, потім знизити температуру до 140°С і запікати ще 2,5-3 години залежно від розміру птаха. ⠀ Для глазурі, у мисці змішати мед, гірчицю, сік лимона і масло, інтенсивно перемішати, щоб вийшла густа емульсія. Можна використовувати готовий соус теріякі або унагі. ⠀
4. Після закінчення зазначеного часу, качку витягнути з духовки повністю розкрити пакет, вилити утворився сік і жир в сотейник. ⠀ Густо змастити глазур’ю, нагріти духовку до 220°С і запікати близько 15 хвилин до красивого рум’янцю. Вистелити сервірувальне блюдо тонкими слайсами апельсина, викласти зверху качку. ⠀ Готуйте із задоволенням! Приємного апетиту!
5. P. S. З соку від качки можна приготувати соус: ⠀ Нарубати дрібно 1/2 білого цибулі, 2 зубчики часнику, обсмажити з додаванням шматочка вершкового масла (15 г) і качиного жиру до м’якості, влити 100 мл білого сухого вина — випарити. ⠀
6. Додати 1 ст. л. борошна, перемішати, влити склянку бульйону, що утворився після запікання качки, прогріти, трохи уварити. Для досягнення однорідної консистенції пробити блендером. Цей соус можна використовувати і до птиці, і до м’яса 👍
Відео рецепт 👇