Запечена курка в духовці з картоплею, грибами і перцем простий рецепт. Ви часто мене питаєте як смачно приготувати курку в духовці і я нарешті зняв для вас рецепт срочнейшей курочки. Я не став сильно гратися зі спеціями, ви можете використовувати будь-які улюблені спеції. Для смачної курки достатньо всього лише солі і перцю. На 1 кг курки використовуйте 1.5 ч. л. морської солі, а решта вже за смаком. Удачі⭐️
Інгредієнти
•Курка – 1 шт.
•Картопля – 500 р.
•Печериці – 250 р.
•Болгарський перець – 2 шт.
•Гострий перець – 1 шт.
•Лимон – 1/2 шт.
•Розмарин – пару гілочок
•Чебрець – пару гілочок
•Оливкова олія – 50 мл
•Сіль/Перець/Коріандр – спеції для курки.
•Сіль/Перець/Хмелі-сунелі/Паприка – для овочів.
На прикрасу:
•Червоний цибуля – 1/2шт.
•Кінза Петрушка – 15 р.
•Червоний гострий перець – 1/2 шт.
Запечена курка в духовці з картоплею, грибами і перцем покроковий рецепт
1. Курку рясно присыпем спеціями і змастимо оливковою олією, ретельно втираємо спеції і всередині і зовні. Всередину курки закладаємо лимон, розмарин і чебрець, можете обійтися і без цього, для відмінної і смачною курочки достатньо навіть солі і перца.
2. На грудці і стегнах за допомогою зубочистки зробіть дірочки, ~20 проколів. Це гарантує нам золотисту і хрустку скоринку. Використовуйте будь-які овочі, що є в холодильнике.
3. Наріжемо їх на невеликі шматочки приправимо спеціями, заллємо маслом і ретельно все перемішати. Деко застелим пергаментом, розподілимо овочі і зверху на решітку викладемо курку. Якщо решітки ні, не біда!
4. Викладіть курку на овочі. Духовку заздалегідь розігріваємо до 210 градусів і відправляємо блюдо запікатися на 60-65 хвилин в режимі турбо-гриль (бажано). Якщо хочете скоринку більш рум’яної і підсмаженою, готуйте при 230 градусах.
5. Як тільки дістали курку даємо їй відпочити 20 хвилин, після чого можна приступати до трапези. Сервіруйте як душі завгодно, присипте свіжим цибулею, зеленню і за бажанням гострим перцем.
Відео рецепт 👇