Запечений гусак з яблуками, айвою, апельсином і чорносливом в духовці

Як зробити запечений гусак з яблуками, айвою, апельсином і чорносливом в духовці рецепт простий. Скоро цей рецепт стане актуальним😉 Отже мій перший пункт у НОВОРІЧНОМУ МЕНЮ -Запечений гусак. Я вже й не пам’ятаю де знайшла цей рецепт,але вже багато років готую на Новий Рік гусака(качку можна) саме так. М’ясо виходить дуже ніжне,з насиченим смаком і хрусткою скоринкою.А запечені фрукти всередині не залишають байдужими ні кого❤️

Інгредієнти

Маринад:
Соєвий соус-50 мл
Гірчиця-1-2 ст. ложки
Мед-1 ст. ложка
Часник-2 зубчики(видавити)
Коріандр-1 ч. ложка
Паприка-1 ч. ложка
Будь-які інші спеції за смаком
Апельсиновий сік-3-4 ст. ложки

ГУСАК або КАЧКА
Яблука (краще зелені й кислі)
Айва
Чорнослив
Апельсин (за бажанням)

Запечений гусак з яблуками, айвою, апельсином і чорносливом в духовці покроковий рецепт

1. Змішати всі інгредієнти для маринаду і ретельно натерти гусака. Якщо дозволяє час, покладіть натертого гусака в пакет і приберіть на 2-3 години в холодильник.
2. Потім всередину покласти фрукти і шпажкою (можна зашити нитками) загорнути шкіру. Загорнути щільно в пергамент, а потім у два шари фольги.

3. Прибираємо в духовку при температурі 150 гр тримаємо гусака 2-3 години. Потім розгорнути, додати температуру до 180 і запікати до рум’яної скоринки. Приємного апетиту!!!

Відео рецепт 👇