Домашні Онігірі з начинкою з тунцем, яйцем і огірками

Як приготувати онігірі з начинкою з тунцем, яйцем і огірками в домашніх умовах рецепт. Одне з моїх найулюбленіших страв, відмінно підходить для того, щоб взяти їжу з собою. Смачно, поживно і корисно. На 4 штучки.

Інгредієнти

Для рисової маси
– рис круглозерний (краще брати з позначкою “для суші”) 100 гр.,
– сіль 1,5 ч. ложка,
– цукор 1 ч. ложка,
– оцет рисовий 1 ч. ложка,

Для начинки
З тунцем
– тунець консервований у власному соку (салатний) 120 гр.,
– сметана 2 ч. ложки,

З яєчним мусом
– 3 варених жовтки,
– сир сирний 1 ч. ложка,
– сіль щіпка,
– паприка мелена.

З огірочком
– один невеликий огірочок,
– четвертинка головки цибулі.

Домашні Онігірі з начинкою з тунцем, яйцем і огірками покроковий рецепт

1. Варимо рис, краще всього дивитися інструкцію на упаковці, т. к. час і особливості варіння можуть відрізняться. Поки рис вариться робимо для нього заправку, в 3 ст. ложках теплої води розчиняємо цукор, сіль і рисовий оцет, заправляємо готовий рис і даємо повністю остыть.
2. Для начинки з тунцем, викладаємо рибу і сметану в невелику ємність і добре розминаємо виделкою, для яєчної просто перемішуємо всі інгредієнти до однорідності, для огіркової, нарізати овочі дуже дрібних кубиками, покласти в невелику ємність і дати настояться.
3. Технік ліплення онігірі величезна кількість, якщо у вас є спеціальні формочки, все буде набагато простіше, але можна і по-старому суть одна, розподіляємо невелика кількість рису на руці, робимо пальцем невелике поглиблення, закладаємо начинку і закриваємо зверху ще однією порцією рису, формуємо потрібний нам вигляд онигири.
4. Прибираємо в холодильник на 30-50 хв., щоб рис схопився. Можна залишити їх так, а можна загорнути в листи норі, попередньо їх потрібно нарізати на шматочки потрібного размера.