Орзо паста з гарбузом

Як зробити Орзо паста з гарбузом рецепт простий. Восени фудблоги починають пістрявити стравами з гарбуза. І як ви вірно підмітили в коментарях – часто вибір падає на супи. Моя сім’я взагалі не фанати гарбуза, тому я зазвичай ховаю її у випічці, там і солодкуватий смак і теплий оранжевий колір виглядають дуже природно. Але тут я вирішила влаштувати собі челлендж і зробити щось несолодке, при цьому просте, швидке і таке, щоб можна було легко повторити на будь-якій кухні. 🍝Паста – це завжди прекрасний варіант. Діти полюбляють пасту просто за те, що це ж «макарони»😍.
Чоловіки – за те, що ситно. А господині – за те, що це швидко і за те, що фантазія нічим не обмежена. Отже, заради швидкості я вибрала тип пасти, який називається Орзо – маленькі гранулки близько сантиметра в довжину, нагадують зерна рису. Ця паста готується за 5-7 хвилин. 🔁Якщо у вас в магазині немає Орзо, ви можете взяти будь-який інший вид пасти, попередньо подварив його 5-6 хвилин у підсоленій воді.
Будьте уважні: після додавання пасти, помішуйте соус часто, щоб він не пристав до дна сковорідки. 🔥Експериментуйте! Немає базиліка? Візьміть рукколу або шпинат! Спробуйте шавлія. Не любите фету? Риккота, бринза і навіть просто сир цілком впораються із завданням. Єдине, що я вважаю абсолютно необхідним в цьому рецепті – це добре запекти гарбуз до красивої золотистої скоринки. «По-перше, це красиво!»(С) А по-друге, це додасть глибину смаку, підкреслить його карамельними нотками.

Інгредієнти

600-700 г гарбуза
1,5 ст овочевого бульйону (або води)
2 зубчики часнику
0,5 середньої цибулини
Сіль
Рослинна олія
1 ст пасти орзо
16-20 листочків базиліка
Трохи сиру фета для подачі

Орзо паста з гарбузом покроковий рецепт

1. Гарбуз почистити і порізати на дрібні кубики. Посолити, додати масло і перемішати. Викласти на деко і запікати 15-20 хвилин при 200°С до м’якості. Дрібно нарізати і обсмажити на олії цибулю і часник до прозорості. 3/4 готової гарбуза викласти в чашу блендера. Додати цибулю і часник, бульйон і пробити блендером до стану рідкого супа.
2. Решту гарбуз зберегти для подачі. Вилити суп на сковорідку з невеликою кількістю масла. Додати орзо і готувати, постійно помішуючи, 7-9 хвилин, поки орзо не стане мягким.
3. Краще готувати до стану аль денте, так як орзо дуже швидко вбирає вологу з соусу. У готовий орзотто додати цілі листя базиліка і шматочки гарбуза. Розкласти по тарілках. Перед подачею посипати раскрошенным сиром фета.