Качка цілком у духовці з медом фарширована гречкою

Як смачно зробити Качка цілком у духовці з медом фарширована гречкою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Давайте приготуємо качку в медово-цитрусової карамелі

Інгредієнти

✨Качка – 2,5 кг ( можна використовувати гусака)
✨Сіль
✨Варена гречка

Для карамелі
✨Сік апельсина – 310 мл ( 2 шт)
✨Сік мандарина – 220 мл – (3 шт)
✨Вино ( у мене напівсухе ) – 80 мл
✨Гірчиця зерниста – 30 гр
✨Імбирний соус Чилі – 2 ст. л
✨Аджика – 1 ч. л
✨Мед – 2 ст. л
✨Чорний перець і сіль – за смаком

Качка цілком у духовці з медом фарширована гречкою покроковий рецепт

1. Спочатку качку з усіх боків натираємо сіллю і залишаємо на 2 години. Через дві години начиняємо качку гречкою. Гречку я попередньо відчинила майже до готовності, посолила і додала шматочок масла. Потім зашиваємо нитками, обертаємо ніжки і крила фольгой.

2. І відправляємо розігріту духовку до 200° на 50 хвилин. Через 50 хвилин дістаємо качку і змащуємо витопленим жиром, решта зливаємо. І відправляємо ще раз духовку до 180° на 70-80 хвилин . В цей час починаємо готувати глазур. З’єднуємо сік апельсина, мандарина і червоне вино. Варимо щоб маса зменшилася приблизно в 4 раза.

3. Потім додаємо інші інгредієнти, і тушкуємо на невеликому вогні до загусання. Дістаємо качку і змащуємо карамеллю, і відправляємо в духовку при температурі 150° на 15 хвилин. Через 15 хвилин змащуємо її ще раз, і відправляємо в духовку на 15 хвилин. Готову качку ділимо на частини ,і подаємо з гречкою. Всім хто буде готувати всім бажаю приємного апетиту

Відео рецепт 👇