Абрикосовий кекс у духовці

Як зробити смачний абрикосовий кекс у духовці рецепт. Запаморочливий аромат, який віщує приголомшливий смак! Кекс дуже м’який, соковитий, ніжний і тане в роті. Абрикоси надають легку кислинку солодкої і повітряній масі кексу.

Інгредієнти

на форму 25×11×7:
-3 яйця С1
-135 гр цукру
-70 гр. апельсинового соку(фреш)
-50 гр соняшникової олії
-190 гр пшеничного борошна
-70 гр кукурудзяного крохмалю
-1 ч. л. розпушувача
-250 гр абрикос

Абрикосовий кекс у духовці покроковий рецепт

1. Збити яйця з цукром (з допомогою міксера) до пишної світлої маси. Додати масло, апельсиновий сік, борошно, кукурудзяний крохмаль і розпушувач (просіяти сухі інгредієнти заздалегідь і змішати). Вимішати з допомогою лопатки до однорідного стану. Форму змастити олією і присипати борошном (зробити французьку сорочку, струсити надлишки).
2. Вилити половину маси у форму, викласти половину нарізаного на кубики (шматочки) абрикос і залити другою половиною тіста. Зверху викласти другу половину абрикос (рівномірно розподіляючи по всій поверхні кексу) і присипати зверху мигдалевими пелюстками (за бажанням).

3. Випікати в розігрітій духовці при 160°-165° 45-50 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку. Готовність перевіряти дерев’яною шпажкою. Готовий остиглий кекс присипати цукровою пудрой.