Як зробити апельсинові цукати з кірок апельсинів домашні швидко простий рецепт 🍊. Попереду новорічні свята, а значить сезон фруктових кексів, штолленов відкритий😋.
Інгредієнти
3 кг товстошкірих апельсинів без кісточок;
Цукор (500-700гр приблизно, це буде зрозуміло у процесі);
Свіжий або консервований апельсиновий сік (500-700гр, теж буде зрозуміло по ходу);
Сік 1 лимона
Апельсинові цукати з кірок апельсинів домашні швидко покроковий рецепт
1. Апельсини добре вимийте, надріжте вздовж хрестом, щоб від і до прорізати шкірку, очистіть шкірку і наріжте кубиками. Залийте водою, тричі дайте прокипіти 10 хвилин, щоразу зливаючи воду. Зважте корки.
2. Додайте стільки ж цукру і апельсинового соку (з очищених апельсинів) і сік 1 лимона Перемішайте, поставте увариваться на невеликому вогні до майже густого стану, стежте, щоб не пригоріло!
3. Розкласти цукати з банками. Вони добре зберігаються при кімнатній температурі (півроку, рік), і в холодильнику (вічність). Дорогі, дуже простий процес, а результат і аромат доставлять масу удовольствия!