Апельсиновий кекс з манкою

Апельсиновий Кексик🍊🥮 Відчуваєте наближення Новорічної Казки? 😍🎄 Особисто я вся в очікуванні😃 Тому саме час приготувати що-небудь святкове🎉 Ділюся рецептом цього чудового ароматного кексу 😍🤩😋. Як зробити Апельсиновий кекс з манкою рецепт простий.

Інгредієнти

150г борошна, 2 яйця, 100 г цукру, 70 г сметани, щіпка солі, 100г вершкового масла, 20 г манної крупи, 1 ч. л. розпушувача, цедра від 1 великого апельсина.

Апельсиновий кекс з манкою покроковий рецепт

1. Сметану з’єднуємо з манкою і ретельно перемішуємо, ставимо в сторонку. До м’якого вершкового масла , додаємо цукор, апельсинову цедру і сіль, збиваємо до пишноти. Далі додаємо яйця і знову збиваємо. Потім до основної маси додаємо манку в сметані, просіяне борошно і розпушувач, все перемішуємо до однородности.

2. У форму для кексу виливаємо проучившуюся масу і відправляємо в духовку приблизно на 30 хвилин до рум’яної скоринки при 180 градусах. (Якщо форма не силіконова , то не забуваємо змастити її маслом😊) Для прикраси: сік 1-го апельсина, цукрова пудра, горішки (за бажанням).

3. Готовий гарячий кекс поливаємо соком половинки апельсина, щоб він добре просочився. Остиглий кекс поливаємо зверху глазур’ю з 1 ст. л апельсинового соку+3 ст. л. цукрової пудри. Поки глазур не застигла, кріпимо горішки (я використовувала Пекан) , можна придумати і іншу прикрасу🥰

Відео рецепт 👇