Апельсиновий зефір в домашніх умовах

Як зробити Апельсиновий зефір в домашніх умовах рецепт простий.

Інгредієнти

у сотейник:
150гр м’якоті апельсина
100гр соку апельсина (можна пакетований)
200гр цукру
50гр інвертного сиропу
10гр агару
Щіпка кориці
Цедра одного апельсина (знімаємо жовтий шар на дрібній тертці)

в діжу:
70гр цукру
70гр білка

Апельсиновий зефір в домашніх умовах покроковий рецепт

1. З апельсина зняти цедру. М’якоть апельсина пробити блендером (можна перетерти через сито) В сотейник викладаємо всі необхідні інгредієнти і варимо сироп чотири хвилини з моменту закипання. Паралельно ставимо збивати меренгу до щільного піку. У діжу тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп, збиваємо масу ще 3 минуты.

2. Готову масу перемішуємо і виливаємо в кондитерський мішок з насадкою (у мене насадка вс329) Відсаджуємо зефірки на пергамент або силіконовий килимок. Даємо зефіру дозріти 12 годин при кімнатній температурі. Склеюємо половинки між собою, обвалюємо в цукровій пудрі і прибираємо в герметичний контейнер.
3. Зберігаємо зефір при кімнатній температурі. Якщо ваш зефір як каша: 1. Перебили меренгу. 2. Занадто багато кислоти і агар не впорався (пробуйте ягоди і фрукти перед тим, як готувати)

4. Якщо зефір пливе, але всередині він щільний – ви просто швидко влили сироп. Якщо зефір пливе і всередині каша – ви не добили меренгу до того, як ввели сироп. Якщо ваш зефір щільний і не склеюється між собою: 1. Переклали агару. 2. Пересушили.

Відео рецепт 👇