Арахісові печиво з в духовці

Як приготувати арахісові печиво з в духовці рецепт простий. Сьогодні за планом був кекс з апельсиновим конфі, але з ним все пішло не так, починаючи з тіста і закінчуючи самим конф. Терпіти не можу, коли так буває 🙄 На допомогу поспішають арахісові печеньки, вони ні трохи не гірше кексу, чесслово!

Інгредієнти

Вершкове масло – 120 г (кімнатної температури)
Цукор -175 р
Яйце -1 шт.
Ванільний екстракт – 1 ч. л.
Арахісова паста -130 р
Борошно – 250 г
Сода – 1/2 ч. л.
Розпушувач – 1/2 ч. л.
Сіль – 1/4 ч. л.
Цукор для обсипання – 30 м

Арахісові печиво з в духовці покроковий рецепт

1. У мисці з’єднати масло, цукор, яйце, ванільний екстракт і збивати приблизно 3-4 хвилини до повного об’єднання. Маса посвітлішає і стане повітряної. Туди ж відправляємо арахісову пасту і перемішуємо на високій швидкості, поки суміш не стане однорідною. Борошно, соду, сіль і розпушувач змішати і просіяти, потім ввести в рідкі ингредиенты.
2. Все добре перемішати. Тісто накрити плівкою і прибрати в холодильник на 2-3 години. Духовку розігріти до 180 °C. З тіста сформувати кульки, обваляти їх у цукрі і викласти на деко застелений на відстані приблизно 5 см один від одного. За допомогою вилки приплющить печеньки.

3. Випікати ю-12 хвилин, поки печиво злегка не підрум’яниться по краях. Серединка ще може залишатися м’якою, не пересушите. Печиво остудити 5 хвилин на деку, а потім зняти і дати охолонути повністю, бажано на решетке.