Баклажани з перцем болгарським в томатному соусі на зиму з часником і цукром простий рецепт домашній. Давайте приготуємо на зиму баклажани з перцем в томатному соусі 😉, буде дуже смачно, обіцяю ! 😋😋😋
Інгредієнти
Вихід 10 літрів.
4 кг баклажан
4 кг болгарського перцю
8 кг помідорів
250 гр часнику
150 гр кропу
125 гр солі
250 гр цукру
1 ст. л перцю горошку, або чорного меленого перцю.
Стерилізовані банки і кришки.
Баклажани з перцем болгарським в томатному соусі на зиму з часником покроковий рецепт
1. Всі овочі миємо, висушуємо. Баклажани 🍆 ріжемо кругляшками товщиною з палець. Обсмажуємо в олії з двох сторін ( як на тещин язик ). Болгарський перець 🌶 чистимо , видаляємо серцевину, ділимо на 4 частини, обсмажуємо в олії з двох сторон.
2. Помідори 🍅 видаляємо від плодоніжки, перекручуємо ч/з м’ясорубку. Готуємо томатну заливку, ставимо на газ каструлю з перекрученими помідорами, доводимо до кипіння і варимо періодично помішуючи хвилин 20-25, після додаємо сіль, цукор, часник вичавлений ч/з часникодавку, порізаний кріп, чорний перець і варимо на повільному вогні 30 минут.
3. Заливка стане трохи густіше. Після потрібно все укласти в стерилізовані банки. БАНКИ ОБОВ’ЯЗКОВО ЗАВЖДИ СТЕРИЛІЗУЄМО ( моєму засобом для миття посуду з содою, гарненько промиваємо, і кип’ятимо на водяній бані 15-20 хвилин ( я складаю їх все на мантоварку ( деякі стерилізують в духовці))..
4. Викладаємо салат в банки: шар заливки-баклажани-заливка-перець болгарський-заливка-баклажани-заливка-перець болгарський-заливка. У мене 0,5 баночка, вийшло 2 баклажановых ряду, 2 з перцем.
5. Заливаємо до горлечка заливкою. Після у велику каструлю викладаємо на дно рушник, заливаємо теплою водою (37′), ставимо банки, вода повинна покривати банки нижче горлечка, по плічка, і включаємо газ, як вода закипить, стерилізуємо 20 хвилин, накривши банки кришками, як покипятятся банки, витягуємо, відразу закручуємо їх, верх дном і під шубу на 2 дня.
6. Зайве масло з обсмажених овочів стече на тарілочки, в миску, на ньому можна потім що-небудь посмажити для вечері 😉 Рецепт ласощів не мій, але такий смачний, що я вирішила з вами поділитися ним.. Що я в принципі завжди і роблю 😊