Готуємо Банановий кекс з карамельним соусом. Судячи по вашим відгукам-це найкращий банановий кекс, ніжний, вологий і відмінно пропікається.
Інгредієнти
Форма 35*16
Тісто:
3 шт. Яйця (С0)
150 гр. Тростинного Цукру (можна звичайний)
60 гр. Вершкового масла
60 гр. Соняшникової олії
180 гр. Борошна
280 гр. Бананового Пюре
1 ч. л. Кориці
7 гр. Розпушувача
Сіль
Карамель:
200 гр. Цукру
200 гр. Вершків 33-35%
50 гр. Вершкового масла 82%
Банановий кекс з карамельним соусом покроковий рецепт
1. Тісто:
Змішуємо всі інгредієнти і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 170 С духовці, режим верх низ. Приблизний час випічки 40-45 мин.
Змішуємо всі інгредієнти і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 170 С духовці, режим верх низ. Приблизний час випічки 40-45 мин.
2. Карамель: Для карамелі найкраще взяти сковорідку з широким і товстим дном, для того щоб цукор рівномірно плавився. ⠀ Всипаємо цукор на розпечену сковороду, не чіпаємо поки він не почне танути. ⠀
3. Потім можна лопаткою акуратно посувати цукор з боків до середини і коли більша частина цукру розтане, можна почати заважати. ⠀ Важливо стежити, щоб карамель не почала горіти, але при цьому придбала бурштиновий колір. ⠀
4. Як тільки карамель стала бурштинового кольору вливаємо гарячі вершки 33-35% і активно перемішуємо пару хвилин, переливаємо в чашу. ⠀ Потім додаємо вершкове масло кімнатної температури і активно втручатися його, об’єднуючи з карамелью.
Відео рецепт 👇