Як зробити смачний Басків чізкейк горілий рецепт простий в духовці 🎂 В Instagram, так і в будь-якому медіа просторі, періодично трапляється мода на щось. У нас, в гастро напрямку, все точно так само. Була мода на міні оладки (ті що розміром не більше монети), дальгона кави і дт. Звичайно ж всякі сезонні теми, типу гарбузів, млинців, імбирних пряників і тд. Мода останнього часу – це басків чізкейк. Та ні, він не згорів, він такий і повинен бути😏.
А моя ненормальна духовка розстаралася на славу і це напевно один з небагатьох випадків, коли я не перевіряла відбувається в духовці кожні 5 хвилин, а могла повністю розслабитися😂. •• У чому особливості такого чизай і чим він відрізняється від класичного. ➡️ По-перше, у складі зовсім мало борошна і порівняно багато рідини, тому до випічки маса виходить досить рідка, а після готовності набагато ніжніша, ніж у класичного варіанту. Форму потрібно застеляти цілісним листом пекарської папери, а то все може витекти).
По-друге, зазвичай у баскського чизкекйка немає піщаної основи, та й взагалі ніякої основи немає, тільки сам сирний шар і він цілком самодостатній і ні в чому не потребує👌🏻. По-третє – звісно ж цей спалене верх. Гостей, сім’ю або тих, хто буде їсти, я б все ж заздалегідь попередила, що це нормально і так і повинно бути. І будь ласка, не посипайте його ніякої пудрою, ця горелость, його візитна картка. •• Ну і в цілому, це один з найбільш смачних чізкейків, які я їла і готувала, і це при тому, що технологія приготування тут набагато простіше, а точніше, все прямо взагалі дуже просто. Змішали, вилити в форму і гарненько підпалили🔥.
А моя ненормальна духовка розстаралася на славу і це напевно один з небагатьох випадків, коли я не перевіряла відбувається в духовці кожні 5 хвилин, а могла повністю розслабитися😂. •• У чому особливості такого чизай і чим він відрізняється від класичного. ➡️ По-перше, у складі зовсім мало борошна і порівняно багато рідини, тому до випічки маса виходить досить рідка, а після готовності набагато ніжніша, ніж у класичного варіанту. Форму потрібно застеляти цілісним листом пекарської папери, а то все може витекти).
По-друге, зазвичай у баскського чизкекйка немає піщаної основи, та й взагалі ніякої основи немає, тільки сам сирний шар і він цілком самодостатній і ні в чому не потребує👌🏻. По-третє – звісно ж цей спалене верх. Гостей, сім’ю або тих, хто буде їсти, я б все ж заздалегідь попередила, що це нормально і так і повинно бути. І будь ласка, не посипайте його ніякої пудрою, ця горелость, його візитна картка. •• Ну і в цілому, це один з найбільш смачних чізкейків, які я їла і готувала, і це при тому, що технологія приготування тут набагато простіше, а точніше, все прямо взагалі дуже просто. Змішали, вилити в форму і гарненько підпалили🔥.
Інгредієнти
Вершковий сир 465 гр.
Яйця 3 шт. (Великі)
Вершки 35% 260 мл
Сахрная пудра 125 гр.
Сік лимона 1 ст. л. + можна додати трохи цедри.
Борошно 20 гр.
Басків чізкейк горілий покроковий рецепт
1. Інгредієнти повинні бути кімнатної температури. У миску покладіть сир, вершки, яйця, пудру, сік лимона, цедру (якщо використовуєте) і борошно. Добре перемішайте масу, краще всього використовувати занурювальний блендер, що б уникнути будь-яких комочков.
2. Форму діаметром не більше 17 см, а в ідеалі 15-16 див. застелити пекарської папером і вилийте в неї сирну масу. Розігрійте духовку до 220-240С і випікайте чізкейк близько 30 хвилин, поки верхівка не потемніє, при цьому краї повинні схопитися, а трохи центр подрагивать.
3. Готовий чізкейк повністю остудіть, а потім приберіть на 3-4 години в холодильник і тільки потім подавайте.