Грушевий пиріг з мигдальним кремом і франжипаном

Грушевий пиріг з мигдальним кремом і франжипаном простий рецепт. Тонке хрустке тісто, ароматний мигдальний крем і солодкі груші в пряному сиропі це дуже смачне доповнення для будь-якого чаювання і затишних посиденьок з друзями і рідними. Пропоную порадувати себе і близьких.

Інгредієнти

Тісто: (діаметр форми 22-24 см)
150 г борошна (або 200 г, якщо будете робити без мигдальної муки)
50 меленого мигдалю або мигдальної муки
50 г цукрової пудри (можна замінити дрібним цукром)
100 г вершкового масла
1 яйце с1
Щіпка солі

Груші:
3-4 груші залежно від розміру
Сік 1 лимона
300 мл води
125 г цукру
зірочка бадьяна
коробочка кардамону
Можна взяти корицю

Франжипан:
80 г вершкового масла
100 г меленого мигдалю
100 г цукрової пудри (я взяла 80)
2 яйця
1 ч. л з гіркою борошна
2 ст. л коньяку

Грушевий пиріг з мигдальним кремом і франжипаном покроковий рецепт

1. Тісто:
Борошно, мигдаль, сіль, цукор і холодне масло порубати в крихту. Додати яйце. Зібрати тісто в грудку, замісити до однорідності, довго вимішувати не треба. Сформувати в диск, покласти в пакет і прибрати в холодильник на час.
2. Груші:
Воду закип’ятити з цукром і прянощами. Груші очистити від шкірки, розрізати навпіл і вийняти серцевиною. Опустити в гарячий сироп залишити на 30-40 минут.
3. Франжипан:
Для франжіпана м’яке масло збити з цукром, по одному додати яйця і коньяк. Мигдаль змішати з борошном і всипати в масляну суміш. Добре перемішати. Тісто розкачати на пергаменті під розмір форми з урахуванням бортиків, викласти у форму, краї обрезать.
4. Дно наколоти виделкою і прибрати в холодильник. Груші вийняти з сиропу і нарізати поперек. Сироп уварити до бажаної густоти. Він виходить дуже смачним! Можна потім подавати з млинцями і оладьями.

5. Викласти франжипан на тісто, зверху нарізані груші не занурюючи. Посипати мигдалевими пластівцями. Випікати при температурі 170 градусів 35 хвилин. Готовий пиріг остудити і покрити груші сиропом.