Сухої листковий торт Наполеон з заварним кремом домашній

А ось і він – НАПОЛЕОН! Це незмінний рецепт, яким я завжди готую. Коржі виходять шаруватими, хрусткими і одночасно дуже ніжними! Як зробити Сухий листковий торт Наполеон з заварним кремом домашній рецепт простий.

Інгредієнти

Тісто:
Борошно 750 гр
Вершкове масло 600 гр
Яйце 2 шт
Сіль 1 ч. л.
Оцет 5-7% 1,5 ст. л.
Вода приблизно 220 мл

Крем:
Яйце 4шт
Молоко 500 мл
Борошно 3 л
Цукор 450 гр
Масло 360 гр

Сухої листковий торт Наполеон з заварним кремом домашній покроковий рецепт

1. Тісто: Борошно просіваємо. На великій тертці натираємо заморожене масло, постійно обвалюючи його в борошні. Далі розбиваємо в мірний стакан яйця, додаємо сіль, оцет, холодну воду доливаємо до 375 мл( краще попередньо охолодити в холодильнику). З борошна змішаної з маслом робимо гірку з поглибленням в середині. Виливаємо рідина. Акуратно перемішуємо тісто. Вимішувати не потрібно. Ми його як би збираємо. Формуємо прямокутник. Загортаємо в харчову плівку і ставимо на 4 години в холодильник. У стрічці у мене є відео, як має виглядати тесто.
2. Тісто ділимо на 8 частин, розкачуємо на пергаменті, обрізаємо формою (діаметр 22 см) наколюємо виделкою і випікаємо при температурі 200 гр 10-15 хвилин. Залежить від вашої духовки. Обрізки теж випікаємо, з них зробимо крихту для обсипання. Крем: Попередньо нагріваємо молоко , щоб воно було гарячим, але не кип’ятимо. Змішуємо яйця з цукром, просіваємо борошно, перемішуємо хорошенько.
3. Далі тонкою цівкою починаємо вливати 250 мл молока, продовжуючи заважати (молоко вводимо акуратно, щоб яйця не згорнулися) Готову суміш виливаємо в час, що залишився гаряче молоко, ставимо на плиту , доводимо до кипіння і варимо , постійно помішуючи, 3-4 хвилини до загустіння. Знімаємо з плити, перекладываемся крем в миску, накриваємо плівкою в контакт і даємо повністю остыть.

4. Масло кімнатної температури збиваємо і додаємо по одній ложці, продовжуючи збивати, заварную масу. Крем готовий! З цим кремом виходить сухий Наполеон, якщо хочете просочений, то необхідно готувати класичний заварний крем.