Пахлава (Баклава) з фісташками і волоськими горіхами

Пахлава (Баклава) з фісташками і волоськими горіхами. Смачніше, ніж в ресторанах і 5-зіркових готелях! Про Боги!!! Це шалено смачно!!! Відірватися неможливо. Поки все не з’їси, не заспокоїшся😅 Готуйте! Один раз живемо)). Чекаю свіжі горіхи, буду знову готувати.

Інгредієнти

Тісто Філло – 500 г
Горіхи волоські/фісташки – 400-700 р
Кориця мелена
Вершкове масло – 200 г
Рослинне масло – 150 г

Сироп:
Вода – 300 мл (вода+сік апельсина 50/50)
Цукор – 450 г (цукор+мед 50/50)
Кардамон – 5 шт
Лимон – 1/3 шт
Кориця мелена – 1/3 ч. л.

16 аркушів тесту (бренд Bontier)
3*16 = 48 шт
Форма для духовки Астерія 40*30 (огляд посуду в збережених сторіс).
Дерев’яна паличка (D-1 см), можна придбати в будівельному магазині.
Ще зручно згортати як синнабоны, спочатку в рулет (знадобиться кілька шарів тіста), а потім нарізати шматочками.

🔥 180 градусів/30-40 хвилин
Сироп варити хвилин 10-15, залити рівномірно не остуджуючи.

Пахлава (Баклава) з фісташками і волоськими горіхами покроковий рецепт

1. Розморозьте тісто філло. Перемеліть в измельчителе (але не в пил, короткими імпульсами) або перекрутіть на м’ясорубці горіхи (з попередньо обсмаженими в сковороді або в духовці – смачніше). Розтопіть вершкове масло, змішайте з рослинним. Змастіть 1 лист тіста маслом, посипте горіхами (400 г це мінімум, залежить від бажаної толщины.

2. Чим більше горіхів, тим смачніше, тому не шкодуйте. У мене було 150 г фісташок і 300 г волоських). Сформуйте зручним способом, викладіть у форму, зверху теж можете злегка змастити маслом і відправте в розігріту духовку.

3. За 15 хвилин до готовності зваріть ароматний сироп і рясно полийте гарячу баклаву (я використовувала весь сироп і вам раджу! Кількість цукру в самий раз, не зменшуйте! Нудно не буде). Обов’язково дайте їй охолонути, якщо готуєте ввечері, вранці можете насолоджуватися🤤

4. Зберігайте в холодильнику в закритому контейнері (до 3 місяців). ⠀ Зручно приготувати за кілька днів до приходу гостей. У новорічні свята і на роботу взяти колегам. Торти вже набридли, тому беріть на заметку.

5. Зметуть піднос за 3 секунди. ⠀ Мінімум інгредієнтів: Тісто + Масло + 1 вид горіхів + Цукор (але рекомендую готувати за рецептом).

Відео рецепт 👇