Басків пиріг з вишнею та заварним кремом

Як смачно зробити Басків пиріг з вишнею та заварним кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ділюся рецептом родом із сонячної Іспанії: як приготувати басків пиріг з інжиром і заварним кремом. Басків пиріг – це такий закритий пиріг із заварним кремом. Всередину ще часто додають різні фрукти і ягоди – я вирішив зробити варіант з інжировим джемом. Незважаючи на те, що рецепт дуже докладний, готується пиріг досить просто. Давайте починати. Покроковий рецепт, як приготувати басків пиріг

Інгредієнти

Крем
• Молоко 300 р
• Жовтки 3 шт.
• Цукор 60 г
• Крохмаль 20 р
• Ванільний екстракт 1 ч. л.
• Вершкове масло 20 г

Джем
• Інжир 250 р
• Цукор 90 р

Тісто
• Борошно 320 р
• Розпушувач 7 р
• Цукор 100 р
• Сіль щіпка
• Вершкове масло-180 г
• Ванільний екстракт 1 ч. л.
• Лимонний сік 15 р
• Яйце 1 шт.
• Джем 150 р

Басків пиріг з вишнею та заварним кремом покроковий рецепт

1. В глибоку ємність відправляю жовтки з крохмалем і перемішуємо до однорідності. Окремо в сотейнику перемішую цукор з молоком і ванільним екстрактом. Ставлю на середній вогонь і доводжу до кипіння. Заливаю жовтки гарячим молоком, постійно помішуючи. Переливаю масу назад в сотейник, поставити на середній вогонь і при постійному помішуванні уварюю до загущення. Перекладаю крем в окрему ємність, даю трохи охолонути, додаю м’яке вершкове масло і перемешиваю.

2. Накриваю харчовою плівкою в контакт і прибираю в холод. У інжиру зрізаю хвостики і ріжу на невеликі шматочки. Перекладаю в сотейник, додаю цукор і поставити на середній вогонь. Уварюю до густоти, періодично помішуючи. Знімаю джем з вогню і даю повністю охолонути. В окрему ємність відправляю борошно, цукор, розпушувач, сіль і перемішуємо. Додаю нарізане невеликими кубиками вершкове масло з морозилки. Перетираю все руками в крихту. Додаю яйце з холодильника і охолоджений лимонний сок.

3. Замішую тісто і збираю в кулю. Ділю його на дві частини. Одну частину тіста розподіляю по дну форми для випічки (я взяв кондитерське кільце без дна діаметром 20 см і обернув його фольгою) і роблю бортики висотою 2 див. другу частину тіста розкачую в пласт товщиною близько 0,7 див. У форму поверх основи викладаю джем і рівномірно розподіляю, а поверх джему кладу заварний крем. Накриваю начинку розкатаним пластом і зрізаю зайве тесто.
4. Продовження в каруселі https://www.instagram.com/p/Cl3IpuOtHyG/