Батат запечений в духовці часточками шматочками з сирним соусом блю-чіз простий рецепт. Ідею цієї страви я підгледіла в одному чудовому пітерському ресторані. Їх рецепт, природно, напевно не знаю. Плюс там у складі йде трюфельне масло, якого у мене немає, і щось поки не хочеться його купувати – боюся, так і простоїть потім, поки не термін придатності не закінчиться 🙈
А ще там батат фрі, але у мене немає ні фритюрниці, ні бажання готувати у великій кількості олії. Тому вирішила зробити варіацію на тему 😊 Мені було дуже смачно! Батат можна нарізати тонше, можна товщі – хто як любить. Я нарізаю брусочками товщиною приблизно 0,5-0,7 див.
А ще там батат фрі, але у мене немає ні фритюрниці, ні бажання готувати у великій кількості олії. Тому вирішила зробити варіацію на тему 😊 Мені було дуже смачно! Батат можна нарізати тонше, можна товщі – хто як любить. Я нарізаю брусочками товщиною приблизно 0,5-0,7 див.
Інгредієнти
Батат – 700 г
Паприка мелена – 2/3 ч. л. або за смаком
Рослинне масло – 3 ст. л.
Сіль за смаком
Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
Пармезан тертий для подачі
СОУС
Сир Дорблю – 50 г
Сметана – 3 ст. л.
Лимонний сік – 1,5 ст. л.
Перець білий – за смаком
Батат запечений в духовці часточками з сирним соусом покроковий рецепт
1. Батат помити, почистити і нарізати брусочками товщиною 0,5-0,7 див. Покласти нарізану батат в миску, додати паприку, рослинне масло (я використовую масло авокадо), сіль і крохмаль і перемешать.
2. Розігріти духовку до 180С. Застелити деко папером для випічки і рівномірно викласти батат. Запікати приблизно 30 хвилин на режимі конвекции.
3. Для соусу:
Як зробити Соус Блю Чіз класичний простий рецепт
Як зробити Соус Блю Чіз класичний простий рецепт
4. Готовий батат посипати тертим пармезаном і подавати з соусом блю-чиз.