Бігос з капустою, мясом і грибами по польськи

Бігос з капустою, м’ясом і грибами по польськи традиційний класичний цей простий рецепт. Як мені сказали в Польщі дуже люблять бігос і часто його називають похмільним стравою. Бігос – це як борщ в Україні, в плані що немає одного стабільного рецепта, кожна господиня готує як їй подобається.
Він буває з грибами і без, з чорносливом і без, з додаванням вина і без, кладуть і не кладуть томатну пасту. В загальному ви зрозуміли, величезне поле для творіння. Але одне залишається незмінним квашена і свіжа капуста і багато копченостей
Ви повинні бути готові до того що бігос готується 3 КАРЛ❗️ години. Насправді там довше чекати ніж готувати🤔 В житті б не подумала, що мені сподобається блюдо з кислою капустою😳 але воно правда смачне😋 нехай вас не лякає

Інгредієнти

І так на 5-6 порцій:

🍄20 р. сушених білих грибів
🥬500 р. кислої/квашеної капусти
🥬500 г свіжої білокачанної капусти
🧅1 цибулина
🥩500 р. свинини (у мене корейка)
🌭200-300 р. ковбасок
🥓150 р. грудинки або бекону
🥄1 ч. л. коріандру
🥄Свіжий.мовляв.чер.пер
🥄5 горошин ягід ялівцю
🥄2 листочків лаврового листа
🥄10 горошин чорного перцю
💧вода

❗️❌🧂НЕ соліть

Бігос з капустою, м’ясом і грибами по польськи покроковий рецепт

1. Гриби залити водою і залишити на ніч. Або залити окропом і залишити на годину. У каструлю з товстим дном покласти кислу капусту. Попередньо віджати від соку. Додати гриби і грибний сік. Сік Обов’язково процідити. Тушкувати годину під закритою крышкой.

2. Час від часу помішуючи. Додати свіжу капусту, при необхідності долити води. Тушкувати ще годину під закритою кришкою. Дрібно нарізану цибулю обсмажити разом з беконом на середньому вогні, щоб витопиться жир. Додати свинину, обсмажити на сильному огне.

3. Додати до капусти м’ясо та ковбаски, коріандр, перець горошком, мелений перець, лавровий лист, ягоди ялівцю. Розмішати, за необхідності долити води, тушкувати ще 1-1,5 години до стану коли капуста стане коричневого кольору і перетвориться майже в кашу.

4. Я взагалі не солила блюдо. Кисла капуста та копченості дали всю необхідну солоність. І не обов’язково чекати похмілля 🥂.

Відео рецепт 👇