Приготуємо ніжний і легкий десерт Павлова – білкове тістечко з тонкою хрумкою скоринкою та невагомим суфле всередині. Білкове печиво Павлова з ягідною начинкою і кремом простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
Для Павлової на 9шт:
150г білка
200г цукру
1ст.л кукурудзяного крохмалю
10 крапель лимонного соку
Для крему:
300г сирного сиру
100г вершків 33%
60г цукрової пудри
Для ягідної начинки:
200г полуниці або пюре
40г цукру
5 г кукурудзяного крохмалю
Білкове тістечко Павлова з ягідною начинкою і кремом покроковий рецепт
1. Для приготування меренги змішуємо білки і цукор (у мене пастеризований білок, можна використовувати курячі яйця, головне обережно відокремити білки від жовтків).Ставимо ємність на водяну баню, важливо щоб вода не торкалася дна чаші інакше можна перегріти білки. Постійно помішуючи, нагріваємо масу до 60 градусів ( так само легко перевірити перетерши масу між пальців, не повинно залишатися крупинок цукру).
2. Збиваємо спочатку на середній швидкості, потім збільшуємо швидкість на максимум і збиваємо до твердих піків. Додаємо крохмаль і лимонний сік, збиваємо секунд 30. Перемішуємо масу лопаткою. Відсаджуємо меренгу на пергамент або тефлоновий килимок ( у мене насадка 1G). Випікаємо в розігрітій до 80° духовці ~1,5 години (час випікання може змінюватись в залежності від розміру отсаженной меренги).
3. Готова меренга повинна легко відходити від килимка, дно повинно бути твердим, а всередині залишитися суфле. Залишаємо до повного охолодження в духовці з відчиненими дверцятами щоб уникнути різкого перепаду температур і тріщин на меренге. Переходимо до начинки. Полуницю перекласти в сотейник, пробити трохи блендером і поставити на середній огонь.
4. Всипати цукор, змішаний з крохмалем і уварити до загустіння пару хвилин. Я використовувала морожену полуницю, вона виділяє достатньо рідини. Якщо будете використовувати свіжу полуницю, то потрібно розвести крохмаль у невеликій кількості холодної воды.
5. Перекласти в кондитерський мішок і охолодити. Для крему змішуємо всі інгредієнти міксером пару хвилин до загустіння. Збірка. Остиглі меренги заповнити полуничною начинкою, відсадити шапочку з крему і прикрасити за бажанням свіжою полуницею і дробленной фисташкой.
Відео рецепт 👇