Інгредієнти
Меренга
• Яєчні білки 5 шт.
• Цукор 100 р
Бісквіт на форму 27х34 см
• Яєчні жовтки 5 шт.
• Цукор 20 г
• Мед 30 р
• Молоко 45 р
• Рослинне масло 60 г
• Ванільний екстракт 1 ч. л.
• Борошно 110 р
Крем
• Сирний сир 400 г
• Вершки 33% 300 р
• Полуничний джем 120 р
Збиті вершки
• Вершки 33% 200 р
• Цукрова пудра 30 м
Бісквітний торт з лимонним кремом чіз покроковий рецепт
Білки відправляю в глибоку ємність і збиваю на середній швидкості міксера. В два етапи додаю цукор і продовжую збивати до стану меренги.
У глибоку ємність відправляю жовтки, цукор, ванільний екстракт, мед, молоко і рослинне масло. Добре перемішуємо вінчиком. Проціджую борошно і знову перемішую. Додаю тісто до меренге і акуратно перемішуємо лопаткою, щоб маса не осіла.
Форму застеляють папером для випічки, виливаю тісто і рівномірно розподіляю. Я роблю великий торт, для нього потрібно 3 таких бісквіта. Відправляю випікатися на 25 хвилин при 160°С. Даю бісквіту охолонути, виймаю з форми і знімаю папір для випічки. Залишаю на решітці до повного остывания.
В окремій ємності збиваю жирні вершки до легких піків. Додаю сирний сир і знову збиваю. Полуничний джем проціджую через сито, щоб позбутися від кісточок, і додаю до сирної маси.
Перемішуємо міксером до однорідності. Третина крему розподіляю по коржу, накриваю другим бісквітом і роблю те ж саме. Зверху кладу третій корж. Обрізаю краю, щоб зробити торт рівним. Залишки крему перекладаю в кондитерський мішок і прикрашаю торт.
В окремій ємності жирні вершки збиваю з цукровою пудрою (я її просіяв, щоб позбутися від грудочок) до кремоподібного стану. Перекладаю крем кондитерський мішок і прикрашаю торт.
Подивіться, який торт у розрізі. Бісквітні коржі вийшли дуже ніжними, а крем з полуничними нотками ідеально доповнює вкус.