Неймовірно ніжний, вершково-сирний чізкейк з ароматом ванілі… Пісочна основа і справжні ягоди брусниці, застиглі в брусничним желе власного приготування… ммм🥰🥰🥰 Як зробити Брусничний чізкейк без випічки з желе зверху рецепт простий. Легкий, майже невагомий чізкейк готується досить швидко, оскільки не вимагає випічки🙌🏻 А який він гарний, погодьтеся! Встояти неможливо!
Інгредієнти
(d=16):
Для основи:
1. Пісочне печиво – 150 гр
2. Вершкове масло (82,5%) – 30 гр
3. Вершки (10%) – 10 гр
Для начинки:
1. Сир вершковий – 400 гр
2. Вершки (не менше 33%) – 200 гр
3. Цукрова пудра – 150 гр
4. Брусниця свіжа – 200 гр
5. Ванільний екстракт – 15 крапель
6. Желатин – 17 гр
7. Вода – 100 гр
Для желе:
1. Брусниця свіжа – 50 гр
2. Вода – 130 гр
3. Цукор – 1 ст. л
4. Желатин – 6 гр
Брусничний чізкейк без випічки з желе зверху покроковий рецепт
1. Основа: Печиво подрібнити у блендері. Вершкове масло розтопити, остудити до кімнатної температури і додати до пісочної крихті. Додати вершки і перемішати до однорідності. Отриману масу викласти у форму. Для більш зручного витягання чізкейку з форми, прокласти її ацетатної плівкою. Рівномірно розподілити масу по дну і добре утрамбувати. Поставити форму в холодильник на 10-15 хвилин. Приготувати начинку:
2. Збити вершковий сир кімнатної температури міксером. Желатин залити гарячою водою (60-70°), добре перемішати, потім процідити через сито. Або іншим способом, зазначеному на упаковці. Збити вершки (33%) з цукровою пудрою і ванільним екстрактом до стійких піків. Вершки, віночок і чаша для збивання повинні бути добре охолодженими. З’єднати вершковий сир і збиті вершки і акуратно перемішати лопаткою до однорідності. Додати в суміш остиглий желатин і ще раз перемішати. Рівномірно розподілити начинку поверх застиглої піщаної основи. Відправити в морозилку на 45-60 минут.
3. Приготувати желе:
Ягоди засипати цукром, залити водою і відправити варитися на 3-5 хвилин. Отриманий компот трохи охолодити до 60-70°, залити їм желатин, ретельно перемішати, остудити і процідити. Рівномірно розподілити ягоди поверх заставшей начинки, залити їх желейної рідиною на 2/3 висоти і прибрати в морозилку на 5-7 хвилин. Залити зверху желе і прибрати в холодильник на ніч. Таким чином чізкейк рівномірно відтане і стане ще смачніше. Акуратно дістати чізкейк з форми і насолоджуватися чудовим смаком ніжного брусничного чізкейку!
Ягоди засипати цукром, залити водою і відправити варитися на 3-5 хвилин. Отриманий компот трохи охолодити до 60-70°, залити їм желатин, ретельно перемішати, остудити і процідити. Рівномірно розподілити ягоди поверх заставшей начинки, залити їх желейної рідиною на 2/3 висоти і прибрати в морозилку на 5-7 хвилин. Залити зверху желе і прибрати в холодильник на ніч. Таким чином чізкейк рівномірно відтане і стане ще смачніше. Акуратно дістати чізкейк з форми і насолоджуватися чудовим смаком ніжного брусничного чізкейку!